De Kennedy Challenge in plaats van de mars

In coronatijd is wandelen misschien wel populairder dan ooit. JOEK, de organisatie van de Kennedymars, speelt hier op in met de Kennedy Challenge. Een alternatief voor de Kennedymars, die voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan. Deelnemers aan de Kennedy Challenge worden uitgedaagd om in de maand juli 80 kilometer te lopen. Lukt dit, dan ontvangen zij een speciale virtuele medaille.

Inschrijvingen zijn geopend

Ruim 250 wandelaars hebben zich al aangemeld voor de Kennedy Challenge. Iedereen die ook mee wil doen, kan zich aanmelden via www.kennedymars.nl/challenge. Deelname is gratis. De ‘start’ van de Challenge is op zaterdag 3 juli en deelnemers kunnen de 80 kilometer voltooien tot en met 31 juli.

Hoe werkt het?

Deelnemers registeren hun wandelingen met de Strava app. Download gratis de app in de Appstore of Play Store en maak een account aan. Na aanmelding ontvangen deelnemers via e-mail een link waarmee ze hun inschrijving kunnen koppelen aan hun Strava-account. Mensen die de Strava app al gebruiken, hoeven alleen hun inschrijving te koppelen. Registreer de wandelingen met de Strava-app. 80 kilometer volbracht? Dan wordt er een digitale herinnering gestuurd – medaille én certificaat – van de Kennedy Challenge. Kijk voor alle info en uitleg op www.kennedymars.nl/challenge.

Medailles

Dit jaar maakt JOEK onderscheid in de virtuele medailles op basis van het aantal benodigde “etappes” om de volledige Challenge te voltooien:

  • Goud: voor de échte Kennedy Walkers die de volledige Challenge in één keer en binnen 20 uur kan voltooien. Ook komt de deelnemer dan in aanmerking voor een stempel op de Kennedy Walker stempelkaart
  • Zilver: voor iedereen die 2 tot 4 etappes nodig heeft om de Challenge te voltooien
  • Brons: voor iedereen die 5 of meer etappes nodig heeft om de Challenge te voltooien

Wandeltips en wandelroutes

De komende tijd deelt JOEK volop wandeltips via de website en social media. Verschillende tips over wandelroutes in de buurt van Someren. Per route is aangegeven hoeveel kilometer die is. Zo kunnen deelnemers hun favoriete routes lopen om de 80 kilometer te volbrengen.

Foto: kennedymars in betere tijden

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *