De Kluppels annuleren alle carnavalsactiviteiten

De Kluppels hebben na lang wikken en wegen besloten alle carnavalsevenementen te annuleren. “Een ontzettend zwaar besluit”, noemt de club het. Maar gezien alle nog geldende coronamaatregelen meent de carnavalscarnavalsvereniging dat Carnaval vieren op deze manier niet mogelijk is.

Het bestuur van de carnavalsvereniging heeft de afweging gemaakt op basis van de huidige richtlijnen en gekeken naar de mogelijkheden. Zittend Carnaval vieren op 1,5 meter afstand van elkaar is wat het bestuur betreft geen realistisch en uitvoerbaar scenario. Het besluit betekent dat alle evenementen vanaf Vijf uurkes Vurraf tot en met carnavalsdinsdagavond uit de agenda worden geschrapt.

Over de Helmondse Lichtjes Parade, voorheen Wooden Light Parade, van zaterdag 2 april is nog geen besluit genomen. Daarover gaat de vereniging zich op een later moment beraden.

Eerder zag De Kluppels zich al genoodzaakt om het voorprogramma voor Carnaval af te gelasten. De carnavalsvereniging bekijkt nog of bepaalde evenementen op een later moment ingehaald kunnen worden.

De Kluppels brengen dit jaar wél een Kluppelblad uit. Dat carnavaleske blad wordt momenteel gedrukt en wordt op zaterdagmorgen 19 februari  verspreid in heel Mierlo-Hout.

Foto: Wilfred Houtappels

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *