Derde Live Tech Battle voor kinderen

Op vrijdag 22 oktober gaan groepen 7 en 8 uit de regio samen online wederom de strijd aan tijdens de Live Tech Battle. Deze online techniek quiz wordt voor de derde keer gehouden door Stichting Hightech Helmond – de Peel en laat deze keer 1200 kinderen kennis maken met techniek en bedrijven uit de regio. 

Aan de hand van vragen over de regio, technische ontwikkelingen en bekende uitvinders, krijgen de kinderen een kijkje in de wereld van techniek. Verschillende bekende en onbekende bedrijven en producten uit de regio worden zo onder de aandacht gebracht van de kinderen. Professor M. de presentator van de quiz, geeft feedback en aanvullende informatie. Tussen de vragenrondes door komen echte techniek proefjes voorbij. En natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen voor de deelnemende klassen.

Met een informatieve, leuke en spannende quiz, werden bij de vorige edities ruim 3000 kinderen, in 700 teams, uit meer dan 90 klassen van 28 scholen bereikt. Met de herfstvakantie voor de deur is de Live Tech Battle een goede afsluiter van de week.

Techniekpromotie

Naast het organiseren van de Live Tech Battle maakt de stichting zich jaarrond sterk voor techniekpromotie bij de jeugd. De stichting zorgt er voor dat kinderen in de klas en bij technische bedrijven op een laagdrempelige manier kennis maken met techniek. Dit doet zij o.a. door de inzet van leskisten, bedrijf in een doosje, het Buddytraject en de game Techteam Binqi. Voor meer informatie: www.hightechhelmonddepeel.nl

Stichting Hightech Helmond de Peel

In de stichting zijn 50 bedrijven en diverse onderwijsinstellingen verenigd om techniekpromotie in de regio Helmond – de Peel te verbinden en uit te rollen.

Voorzitter Manon Pijnenburg van de stichting en mede-eigenaar van de Helmondse machinefabrikant AAE: “Samen maak je meer impact dan alle bedrijven los van elkaar. Het is van belang dat kinderen en leerlingen de juiste informatie krijgen over de sector techniek. Dat geldt overigens ook voor alle andere sectoren. Het gaat erom dat ze alles in overweging kunnen nemen en de juiste opleidings- en beroepskeuze kunnen maken. Met ons samenwerkingsverband en de diverse techniek activiteiten voor de jeugd zorgen we ervoor dat we techniek spelenderwijs en op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *