De militaire wereld om ons heen verandert voortdurend. Vele technische ontwikkelingen geven nieuwe mogelijkheden, maar ook nieuwe dreigingen. Om er voor te zorgen, dat iedere luchtverdediger de nieuwe ontwikkelingen kan volgen en hierover mee kan denken, organiseerde het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC), op de LtGen. Best Kazerne in Vredepeel een symposium. Op deze basis werkt ook personeel dat afkomstig is uit Helmond en de directe omgeving.

Opening

De opening van het Symposium, werd gedaan middels een toespraak door de commandant  Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando, de kolonel Jos Kuijpers. Via een video verbinding, kwam hierbij ook de Staatssecretaris van Defensie aan het woord.  Het Ground Based Air & Missile Defense Symposium is een tweejaarlijks evenement, dat zich richt op ontwikkelingen, binnen de grondgebonden luchtverdedigingssystemen.  Tijdens het symposium waren er vele  internationale bedrijven die  hun laatste luchtverdedigingstechnologieën  showden en waren er diverse demo’s en staticshows te zien. Het merendeel was te zien tussen negen uur en drie uur en leverde heel mooie beelden op.

Onzekere tijden

Bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando in Vredepeel werkt ook personeel dat afkomstig is uit Helmond en de directe omgeving.  Van hun zijn er door de oorlog die momenteel in alle hevigheid bezig is in Oekraïne, op uitzending gestationeerd in grens gebieden van Oekraïne, om daar bescherming te bieden. Het is du ook noodzakelijk dat deze mannen en vrouwen over goed materieel beschikken en zich in geval van nood goed kunnen verdedigen.

Demonstratie en Informatie

Daar waar mogelijk werd er ook met materiaal gedemonstreerd. Zo vond er een demonstratie plaats met  Live Flying met drones en de opsporing en bestrijding van drones.

Er waren in totaal  23 (inter)nationale defensie bedrijven die producten presenteerden bijv. Saab, Diehl, Rafael, MBDA, Thales NL, die zowel  zowel binnen als buiten hun presentatie hadden.

Ook diverse presentaties/pitches van de(inter)nationale defensie industrie, zoals Saab, Diehl, Rafael, MBDA, Thales NL en het DGLC, met toekomst van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando.

Een Static Display van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando, met hun  huidige en toekomstige lucht- en raketverdedigingsapparatuur, stonden opgesteld.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk. Fantastische en mooie foto’s, maar ook fantastisch dat jij dit zo maar allemaal mag fotograferen. Dit heeft natuurlijk ongetwijfeld te maken met jouw achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.