De Nationale Voorleesdagen gaan weer beginnen

De Nationale Voorleesdagen gaan weer beginnen, van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari. Met als start het Nationale Voorleesontbijt. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In de campagneperiode zijn er allerlei online voorleesactiviteiten. Dit jaar staat centraal het prentenboek Coco kan het!

De campagneperiode wordt traditiegetrouw afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar is dat op woensdag 20 januari om 9.30 uur vanuit de Bibliotheek Helmond-Peel. Vanwege de coronamaatregelen is dat voorleesontbijt online. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek Coco kan het! Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor gratis aanmelden via de website van de bibliotheek. Degenen die zich hebben aangemeld krijgen een link toegestuurd en kunnen zo vanuit thuis meelezen.

Coco kan het! al
Het Prentenboek van het Jaar 2021 gaat over vogeltje Coco. Het is tijd voor Coco om haar vleugels uit te slaan, maar dat is hartstikke spannend! Coco durft niet. Gaat het haar toch lukken om te vliegen?
Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Ze laten je zien hoe het is om klein te zijn, ziek, straatarm of juist steenrijk. Voor peuters en kleuters is het soms nog best lastig om zich te verplaatsen in een ander. Voorlezen lijkt kinderen hierbij te helpen. Daarnaast is het goed voor de taalontwikkeling.

Knuffeltje cadeau
Alle kinderen tot en met zes jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen (online) lid worden van de bibliotheek, krijgen een vingerpoppetje van Coco cadeau, de hoofdpersoon uit ‘Coco kan het! Lid worden van de bibliotheek is gratis tot 18 jaar.

Kindervoorstelling Grote en dappere kleintjes!
Voor kleintjes vanaf 3 jaar is er op woensdagmiddag 27 januari om 13.30 uur een online vertelvoorstelling door ‘Verhalen van Annie’. Annie speelt haar kindervoorstelling Grote en dappere kleintjes.  Deze  voorstelling  is deels gebaseerd op ‘Coco kan het!’ en andere dappere dieren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de bibliotheek en kunnen gratis vanaf thuis meekijken.

Voor meer informatie.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *