De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is niet alleen heerlijk om te doen, het zorgt ook voor verbinding met je kindje en het stimuleert de taalontwikkeling.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Helmond-Peel verschillende activiteiten. De Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, staan hierbij centraal.

Theatervoorstelling ‘Feest met Dirk Scheele’

Kinderpopster Dirk Scheele brengt een bezoek aan Bibliotheek Someren en Helmond. Dirk speelt vrolijke liedjes die te maken hebben met het Prentenboek van het Jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Kom jij ook een feestje bouwen? Op woensdag 25 januari is Dirk te gast in Bibliotheek Helmond. De show start om 14.30 uur. Op woensdag 1 februari treedt Dirk op in Bibliotheek Someren. Deze show start om 15.15 uur.

Muziek Fantastique

Muziek is fantastisch! Dit wil Elja Smeets jonge kinderen graag meegeven tijdens haar Muziek Fantastique. We gaan samen een boek lezen, aan de slag met muziek en een bijbehorende activiteit. We richten ons op het maken van klanken, geluid en muziek met je lichaam, met alledaags materiaal of met eenvoudige instrumenten. Doe gezellig mee! Op 27 januari in Bibliotheek Helmond (om 10.30 uur en om 11.15 uur).

Boekjes&Babbels: Hutten bouwen

Wat is er nu leuker dan samen op de bank, op een kussen of in een zelfgebouwde tent een boek te lezen? We gaan samen hutten bouwen en gezellige leeshoekjes maken in de bieb. Daarna zoeken we leuke boekjes uit e kun je in de zelfgebouwde hut gaan lezen. Op woensdag 25 januari om 10.30 uur in Bibliotheek Helmond en op woensdag 1 maart om 10.30 uur in Bibliotheek Someren.

Peuterquiz

In de bibliotheek kunnen (groot)ouders met hun kinderen meedoen aan de Voorleesdagen Peuterquiz, met vragen over de boeken van de Prentenboeken Top 10. Gezellig om samen te doen en je maakt ook nog eens kans op een leuke prijs!

Knuffeltje cadeau

Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot je 18de gratis. Alle kindjes tot en met 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen (online) lid worden van de bibliotheek, krijgen een Maximiliaan poppetje cadeau. Zo wordt voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar nog leuker!

Meer informatie

Meer informatie over deze activiteiten en de Nationale Voorleesdagen vind je op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/dnv

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *