Waar optimistische schaatsliefhebbers de laatste weken speelden met de gedachte dat er op korte termijn weer een Elfstedentocht zou worden georganiseerd, gooit de meteo wel wat roet in het eten.

De temperaturen zijn van dien aard dat, dat optimisme voorlopig wel in de ijskast kan. Wat dan wel in het voordeel speelt van deze huidige weersomstandigheden is in bijgaande fotoserie zichtbaar. Zo kwam ik vandaag in het Burgemeester Geukerspark en ik trof daar een mooie slinger uit de grond gekomen crocussen aan.  In vele kleuren steken zij hun bloeiende kopjes boven het gras uit. Dus er komt al een beetje lente tevoorschijn in de natuur.

Oranjekade en De Weef

Wat ook boven de grond uitkomt zijn de vele funderingen van de even zo vele bouwwerken in de stad. Als we de Kanaalzone langs lopen van noord naar zuid, is men bij de Oranjekade een grote kraan aan het opbouwen. Deze is nodig om vanaf de daar al gerealiseerde grote oppervlakten van funderingen, verder de hoogte in te kunnen bouwen. Een stukje verder naar het centrum is men druk bezig om naast Keyserinnedael, het grote bouwcomplex De Weef uit de grond omhoog op te trekken. Hiervoor heeft men een aantal weken geleden al een enorme grote kraan overeind gezet. Je kunt bij de beide bouwwerken bijna niet bijhouden waar ze mee bezig zijn, zo hard wordt er door de mannen bouwvakkers gewerkt. Voor hen zijn deze huidige weersomstandigheden een geweldig voordeel en een tijdwinst met het bouwen. Al die nieuwe bewoners van deze honderden woningen  zullen dit voordeel wel fijn vinden natuurlijk.

Paviljoen

Ook het nieuw te bouwen Paviljoen in het Burgemeester Geukerspark, gaat mooi mee op met de bouw van De Weef en zal dus over enkele maanden ook wel klaar staan. Het zal een mooie ontmoetingsplek gaan worden zo midden in de natuur van het park.

Kerkstraat Zuid en Zuid Koninginnewal

Als we onze toer door het Kasteelpark verder vervolgen, komen we in de Kerkstraat Zuid.  Hier is ook keihard gewerkt het afgelopen jaar door eerst een grote partij gebouwen te slopen en op te ruimen. Vervolgens is er maanden gewerkt om de groep archeologen hun werk te kunnen laten doen en vele historische voorwerpen en ondergrondse bouwsel naar boven te brengen. Dit alles stond onder leiding van onze gemeente archeoloog Theo de Jong, die dit soort onderzoeken al vele malen op allerlei plaatsen in de stad heeft verricht.

Appartementen en Stadsvilla’s

Na dit alles kon de aannemer aan de slag voor de realisering van de appartementen aan de Kerkstraat Zuid en Beugelsplein.  Aan de andere kant, aan de Zuid Koninginnewal moesten ook  nog een aantal  Stadsvilla’s gebouwd worden.  Ook dit project schoot uit de grond als of het niets was, door deze hardwerkende vakmensen die hier de zaak overeind zetten. In deze fotoserie zijn het allemaal de meest recente foto’s die ik gemaakt heb, zodat u op de hoogte blijft van onze groeiende stad. Tot zover wil ik het nu houden en in deel twee van onze tocht gaan we verder door naar het zuiden van onze stad.

© Tekst en foto’s: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Marleen Klaus Reply

    Mooie reportage Henk, ben benieuwd naar het eindresultaat.

  2. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk. Dank voor deze mooie fotorapportage. Ik vind deze bouwwerken ook fantastisch en bekijk ze altijd tijdens mijn dagelijkse fietstocht. Het boeit mij enorm en het worden aanwinsten voor Helmond: verfraaiingen voor de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.