De reis van dementie, wat kom je tegen?

Op maandag 20 september vindt in de bibliotheek in Helmond een informatieve bijeenkomst plaats in het kader van Wereld Alzheimerdag 2021. De avond wordt georganiseerd door Dementievriendelijk Helmond.

De reis van dementie

Wanneer iemand te maken krijgt met dementie komt er een hoop op die persoon af. Er ontstaan vragen over onderwerpen waar nog nooit eerder aan gedacht is. Kan de persoon met dementie thuis blijven wonen, hoe kan deze het beste ondersteund en geholpen worden, wat betekent het om mantelzorger te zijn van iemand met dementie en waar kan de verzorger terecht tijdens deze reis?

Ieke Bron, Coördinator netwerk dementie Helmond, de Peel zorgt voor een verhaal over de reis van dementie en de ‘haltes’ die op deze reis voorbij komen. Daarna zullen de drie haltes kort besproken worden door professionals die daar in de praktijk mee werken. Er wordt stilgestaan bij Mantelzorg, Dagbesteding en Uit huis gaan wonen. Sprekers zijn onder andere casemanagers dementie van Savant, Zorgboog en Samen Verder, maar ook coördinatoren van dagbestedingsplekken in Helmond.

Vragen staat vrij

Na de informatieve presentaties is er vanaf 20 uur ruimte om alle vragen te stellen. Meer weten over mantelzorg? Of juist vragen over dagbesteding of uit huis gaan wonen? Per onderwerp zij de desbetreffende sprekers en professionals aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Waarom een ‘Dementievriendelijk Helmond’

Steeds vaker zullen mensen met dementie tussen ons wonen. Ze zijn familie, partner, vriend, sportmaat, lid van vereniging of klant. Diverse partners op het gebied van zorg en welzijn hebben de afgelopen jaren hun krachten gebundeld en werken nu samen aan een dementievriendelijk Helmond. Hierdoor kunnen mensen met dementie en hun naasten zo lang mogelijk mee doen aan zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten in de gemeente.

De avond duurt van van 19 tot 21 uur. Aanmelden kan op bilbiotheekhelmondpeel.nl via het kopje ‘activiteiten’. Liever even bellen? Dat kan naar 0492-522 220

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *