Theo de Veer is directeur van het Kunstkwartier en noemt het een centrum voor kunsteducatie. In het pand worden verschillende activiteiten verzorgd. En de makers van het tv-programma De Rondleiding worden door Theo en projectleider Marly Kersten op de hoogte gebracht van alles wat er in het centrum gebeurt.

Presentatrice Lia Stoop krijgt eerst algemene informatie van de directeur en later wordt ze voorgesteld aan Marly, die haar een fysieke rondleiding geeft. Zo krijgt de kijker een blik in de balletzaal, de muziekzaal en ook uitleg over de persoonlijke werkwijze van het Kunstcentrum.

Ook laten ze zien dat de aandacht niet alleen naar kinderen gaat, maar ook naar jongeren en senioren. Het team gaat zelfs de wijk in op zoek naar mensen die anders nooit met kunst en cultuur in aanraking kunnen komen. Er zijn speciale projecten voor ouderen en gehandicapten. Maar ook is er speciale aandacht voor tekenen, schilderen, keramiek en beeldhouwen. Kortom een prachtig overzicht van wat er in het Kunstcentrum allemaal te beleven is.

Of zoals de directeur vertelt: ‘Wij doen zovéél!’

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.