Tristan van der Waart is directeur van Lavans en verteld dat er twee verschillende gedeeltes zijn in het pand. De bedrijfskleding en bedrijfshygiëne.

Presentatrice Lia Stoop krijgt een rondleiding van de directeur. De kijker krijgt een blik bij het sorteren, de kleding komt binnen van de klanten en er wordt specifiek gehandeld per soort werkkleding. De verschillende stromen werkkleding hebben namelijk allemaal een afzonderlijk was proces. De directeur legt dit uitgebreid uit en laat Lia en de kijker zien hoe het er allemaal aan toe gaat. Nadat de kleding is gewassen wordt het opnieuw gesorteerd, maar deze keer bij de inpaktafels. Hier wordt ook nog gecontroleerd of het voldoet aan de normen, want de kleding moet er goed en schoon uit zien voordat het weer terug naar de klant gaat. Hoe dit er allemaal aan toe gaat, verschilt ook weer per stroming werkkleding.

Je ziet per stroming heel goed dat het proces anders is. Bij de werkkleding van automonteurs gaat het er anders aan toe dan bij werkkleding van pharmacy werknemers. Bij de pharmacy kleding gebeurt het meeste in een cleanroom, daarvoor heb je een speciale opleiding voor moeten doen. De kleding van slagers en bakkerijen wordt ook anders behandeld, dit gebeurt niet in een cleanroom, maar je hebt er wel een ander pak voor nodig. Tristan legt uit dat je bij deze stroming haarnetjes op moet en een speciale jas aan.

Directeur Tristan laat Lia en de kijker zien wat er nog meer wordt schoongemaakt. Ze maken namelijk ook gebruikten matten en wissers van klanten schoon. Dit gebeurt weer op een andere manier dan de kleding.

De Rondleiding over Lavans geeft een mooi en duidelijk beeld over wat de werkzaamheden van Lavans zijn en hoe dat in zijn werk gaat.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Karlijn Gevers - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *