In de Rondleiding dit keer het ombouwen van het oude GAK-Gebouw tot een appartementengebouw. De sloop begon in 2018. Deze video laat de kijker het hele proces mee beleven, vanaf het begin tot en met de oplevering.

Het is een rondleiding door het oude gebouw voor en tijdens de sloop. Bart van Bussel, de projectleider, neemt kijkers mee tijdens de bouw en vertelt over de plannen en gebruikte technieken en materialen. Er is bewust voor gekozen om niet alle oude elementen te vervangen door nieuwe.

In het complex zitten 41 studio’s die helemaal instap klaar zijn. Er zijn 21 standaard studio’s, voorzien van het hoogst nodige en vrij klein. En dan zijn er grotere studio’s met wat meer afscheiding tussen het woon- en slaapgedeelte. Ze hebben geen wasmachine-aansluiting in de studio. Er is een aparte wasruimte waar de bewoners hun was kunnen doen.

De rondleiding eindigt in de studio van een bewoner. Hij woont hier al ruim een jaar tot volle tevredenheid. “Het is een prachtig gebouw geworden wat volledig voldoet aan de eisen van de tegenwoordige tijd.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *