De kinderen hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover. De Goedheiligman is vandaag ‘geland’ in Helmond en zal een tijdje logeren in het prachtige Kasteel van Sinterklaas, zoals het Helmondse kasteel de komende weken heet. Vanmiddag kreeg de Sint van burgemeester Blanksma de sleutel van het kasteel overhandigd. Op die plek verwelkomen Sinterklaas en zijn Pieten de komende weken vele honderden kinderen en hun ouders. Wijkreporter Hans Choufour en verslaggever Jason Gerritsen stonden er vandaag weer met hun neus bovenop.

Vanmiddag zat Sinterklaas netjes op zijn troon op een podium in het centrum van Helmond. Daar verwelkomde hij de eerste kinderen, die urenlang hadden gewacht op dit moment. De vele dansende, zingende en knuffelende Pieten maakten van het centrum van de stad een vrolijke boel. En daarbij gingen ze ook graag op de foto met de kinderen (en soms hun ouders).

Natuurlijk gaan de Pieten de komende weken keihard aan het werk in het Kasteel van Sinterklaas. Of het nou wegwijspieten, bakkerspieten, buitenpieten of paardenpieten zijn, er moet worden aangepakt en dat deden ze vandaag al. De wijze ‘professor-piet’ zag het allemaal tevreden aan.

Terwijl de kinderen langs de Sint mochten lopen om hem een handje te geven, waren andere kinderen van het Helmondse Kunstkwartier en dansschool DéDé al met hun speciaal ingestudeerde dansjes begonnen. Daarbij vergezeld van de liedjes van Bart en Theo. Kortom: één groot feest.

Sinterklaas en zijn Pieten gaan een mooie, maar ook drukke periode tegemoet.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *