De Sint op bezoek bij de bewoners van de Pannehoeve

Buiten waaide een harde en koude wind. Iedereen zou liever lekker bij de warme kachel binnen zitten. Maar toch waren er enkele dappere mensen die zich door de kou niet lieten weerhouden nog even op bezoek te gaan. Bij de Pannehoeve kwam ineens de Sint met twee pieten aanlopen en zij zwaaiden rustig naar de kinderen die vol verbazing toe keken hoe de Sint met deze kou langs kwam wandelen.

Eenmaal binnen gekomen werden zij ontvangen door Janine Mutsers die hen naar afdeling 1 begeleidde waar de bewoners al met smart zaten te wachten op de Goedheiligman. Er werd al gezongen en de Sint werd dus hartelijk begroet door de mensen die met glinsterende ogen keken naar de mooi uitgedoste pieten en de statige Sinterklaas.

Er waren op de tafel al lekkere kopjes koffie en thee neergezet of een glaasje fris en wat zeker niet mocht ontbreken waren de heerlijke stukken appeltaart die in de Pannehoeve bij Oma’s appeltaarten waren gebakken. Maar de Sint had hier eigenlijk geen tijd voor want er waren enkele vrijwilligers die de cadeautjes voor de bewoners hadden verzorgd en geregeld dus de Sint wilde deze geschenken zo snel mogelijk overhandigen aan de bewoners. Iedereen kreeg twee cadeautjes en zij waren erg blij met hun presentjes. Overal bleef de Sint even staan en zitten om met de mensen te praten. Ook waren er even enkele foto momentjes maar na een uur moest de Sint bekennen dat hij weer verder moest naar andere mensen en kinderen die zaten te wachten en onder het zingen van de bewoners liep de Sint weer naar de lift om naar zijn volgende adresjes te gaan. Maar de bewoners hadden wel een fijne middag gehad….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank  aan Janine Mutsers en het personeel van de Pannehoeve.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.