Door de sloop van de oude EDAH-gebouwen, aan de Kanaaldijk Noord-oost in Helmond, is de weg vrij voor de nieuwbouw van de Oranjekade. De voorzijde van het gebouw aan het kanaal, waarin de letters van EDAH waren te zien, moest worden gestut.

Dit deel wordt straks opgenomen in de nieuwbouw. Er moest echter wel een speciaal geconstrueerde stellage voor worden gemaakt, zodat alles niet in elkaar kon zakken. Als alle puinhopen zijn verdwenen, zal er op niet al te lange termijn een aanvang worden gemaakt met het hele nieuwbouwproject.

De Nieuwbouw

De nieuwbouw van de Oranjekade zal een zeer mooie aanwinst worden voor Helmond en een zeer in het oog springend project, als men straks Helmond vanuit het noorden langs het kanaal binnen komt rijden. Het plan omvat de bouw van 269 huur- en koop woningen in diverse vormen. Er zullen stijlvolle herenhuizen, stadswoningen met meerdere woonlagen, studio’s en penthouses gaan verschijnen. De  woningen gaan variëren van circa 40 m² tot ongeveer 200 m² en worden verdeeld over maar liefst 15 woongebouwen. Het totale plan wordt een mooie architectonische aanwinst voor Helmond. We zullen nog even moeten wachten voor het klaar is, maar dan hebben we ook weer iets heel moois.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Gert H.M. Bouten Reply

  Dank voor deze duidelijke rapportage. Gelukkig is er nu een einde gekomen aan deze bouwval en komt er ruimte voor fantastische nieuwbouw. Hopelijk weer een aanwinst voor onze stad.

 2. j.h.w van stiphout Reply

  hallo Henk,

  mooie reportage van de sloopwerken EDAH gebouwen.

  gelukkig hebben ze de mooie oude gevel laten staan. dit zal straks toch een stukje EDAH geschiedenis blijven.

 3. Jan van Bokhoven Reply

  Dag Henk,
  De foto,s roepen toch wat weemoedige gevoelens op. Van de overeind gebleven gevel zie je in het midden een verhoging. Hieronder was de hoofdingang van zowel kantoor als ook van het magazijn. Zo heb ik nog schepen met pallets suiker, bezems en andere goederen daar helpen lossen, De goederen gingen door de onderste deur het magazijn in. Boven was t.t. o.a.de reclameafdeling gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *