Over een paar dagen, komen de nieuwe en de oude leerlingen naar het nieuwe Knippenbergcollege, op sportpark De BraakUw stadsfotograaf van DitisHelmond, heeft een uitnodiging gekregen om een paar dagen voor de komst van de leerlingen nog even een blik te komen werpen hoe het er voor staat.

Er wordt nu in hoog tempo aan de laatste voorbereidingen en aan het inruimen van verschillende lokalen gewerkt. De aanplant buiten is ook bijna klaar, zodat het aanzicht er ook goed uitziet. Het interieur dat al is ingericht in de lokalen en in de verblijfruimten, ziet er gezellig en mooi uit. Het is een heel mooi gebouw geworden, waar iedereen het wel naar zijn zin moet hebben, maar zeker moet krijgen. Ook op mediagebied gaat meer gebeuren, met mooie fotostudio’s en een green room, waarbinnen je eenieder in een andere omgeving kunt plaatsen. Daar kunnen mooie en verrassende  effecten mee bereikt worden.  Dan sta je plotseling oog in oog met menselijke geraamten. Ik vraag de aanwezige docent hoe hij kan zien of het een mannelijk of vrouwelijk geraamte is. Ik krijg gelijk ook een stellig antwoord, “dan moet je naar de heupen kijken, die zijn van een vrouw breder dan die van een man.“ Ook het vaste personeel van het Knippenbergcollege is  zeer enthousiast en ze kunnen bijna niet wachten om hier  met de  leerlingen aan de slag te gaan. De bijgaande fotogalerij geeft u een beeld van de huidige stand van zaken .

Tekst en Foto’s , Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Henny de Leeuwe-Kleijngeld Reply

    Wat een prachtige foto’s, van een prachtig schoolgebouw.
    Wat een verschil met mijn schooltijd, begin jaren 60 in het oude Carolus gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.