De Stroom doneert 1.500 euro aan Dierenambulance & Dierenasiel Helmond

Een vrolijke bijeenkomst op het plein van OKC De Stroom. De leerlingen hadden zich op 7 mei het vuur uit de sloffen gelopen om geld bij elkaar te krijgen als donatie aan Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond. De cheque, goed voor € 1.530,85, werd 26 mei dan ook vol trots overhandigd.

Sponsorloop

Op 7 mei was het al een feestelijk gebeuren op en rond OKC De Stroom. Eerst moest nog door de ‘muziekklas’ geoefend worden, maar daarna renden de leerlingen snel naar buiten voor een flinke ‘run’. De school had namelijk een sponsorloop georganiseerd waarvan de opbrengst bestemd was voor Dierenambulance & Dierenasiel Helmond. Iedereen die mee kon en wilde doen was aanwezig. Hulde aan de Stroom die vaker activiteiten voor een goed doel organiseren.

Project Zorg voor de dieren

De sponsorloop werd gehouden naar aanleiding van het schoolproject ‘Zorg voor de dieren’. Tijdens dat project was de Dierenambulance met de dierenambulance aanwezig op het schoolplein. De medewerkers lieten iedereen een kijkje liet nemen in de ambulance en vertelden van alles over het werk van de Dierenambulance en ook over het Dierenasiel. Daardoor werd het de leerlingen duidelijk dat de mensen die er werken bijna allemaal vrijwilligers zijn. En dat ze erg afhankelijk van donaties die zij krijgen. Daar moest iets mee gedaan worden, vonden de leerlingen. Dus werd een sponsorloop bedacht.

Een mooie donatie

Vrijdag stonden de sponsorlopers met een tevreden gevoel weer op het plein. De uitslag van de sponsorloop was bekend. De medewerkers hadden al aangegeven dat het geld zeker gebruikt kon worden om kittenmelk te kopen. Deze voeding is namelijk erg duur en met tussen de 200 en 300 kittens per jaar is er erg veel van nodig. Toen de leerlingen de cheque omdraaiden en het bedrag bekend werd, was de Dierenambulance heel erg verrast en dolblij. Dit hadden ze eigenlijk niet verwacht. Er was ruim € 1500 opgehaald. Nou, daar kan wel wat melk van gekocht worden. Met een grote glimlach namen de dankbare mannen dan ook afscheid.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *