Deze week  werd de tekst ,die was gemaakt door de stadsdichter van Eindhoven , Merel Morre aangebracht op de muurschildering. Hij is in blokken op de muur aangebracht en hierna volgt hij als een zin. De vierde Mural, achter de HEMA, is nu helemaal klaar. Hierna staat de muur tekst helemaal op rij en je moet er zelf de komma’s inzetten.

De tekst

Onderweg zijn we steeds van hoe het was naar hoe het zal wel en loop ik door de tijd onderweg zijn we steeds onderweg en fiets ik door dan kijk ik door het groen voorbij hier en daar nu en toen onderweg zijn we steeds onderweg

Merel Morre zou, zoals Guus van Oorschot het verwoorde een gedicht gemaakt  hebben, waarvan je de tekst van links naar rechts kunt lezen, maar ook van rechts naar links. Dit is toch niet helemaal geluk, tenminste mij lukt dit niet, probeert u het maar eens.

Nieuwe projecten

De Stichting Carat, die dit soort stads verfraaiingen samen met de gemeente promoot, willen er nog wel enkele meer laten verfraaien. De stichting Carat heeft inmiddels, via Dit is Helmond, een nieuw project aangeboden gekregen van een lezer. We zullen het goed in de gaten houden, want het draagt allemaal bij, aan stads verfraaiing.

De officiële opening

De officiële opening van dit bijzondere project moet nog wel plaats vinden, het tijdstip zal ook te maken hebben met de planning van kunstenaar  Colin van der Sluijs.

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Paul Verschuren Reply

  Fantastisch gedaan, het is een genot om naar te kijken..!!

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Wederom bedankt Henk.
  Geweldig!
  Een aanwinst voor de stad!

 3. Marleen Klaus Reply

  Prachtig, maar het lukt mij niet om het achterstevoren te lezen, vooral kloppen de lidwoorden niet. Neemt niet weg dat het een mooi gedicht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.