De vooruitstrevendheid van Helmond valt op in de VS

“Een klein dorpje in het zuiden van Nederland”, zo omschrijft de New York Times ons Helmond in een artikel over de nieuwe wijk die in Brandevoort in 2021 wordt gebouwd. Het Brainport Smart District is daarmee een voorloper voor de wereld. Dat is zelfs aan de andere kant van de oceaan opgevallen.

Als Helmond mogen we trots zijn dat we dit voorbeeld geven aan de rest van de wereld. Het is belangrijk dat we de natuur beschermen zodat we nog lang van deze aarde kunnen genieten. De wijk die bij Brandevoort komt, zal hopelijk echt een voorloper zijn van nog veel meer van dit soort wijken over de hele wereld. De 1500 huizen die gebouwd worden. moeten gezamenlijk de slimste wijk ter wereld vormen.

In het artikel in de NYTimes wordt het Brainport District, waar ook Helmond onder valt, omschreven als een soort miniatuurversie van Sillicon Valley (de technologische vooruitstrevend regio met bedrijven als Tesla, Apple, in de buurt van San Francisco). Het gaat nog wel een tijdje duren voordat we dat echt zijn, want het duurt 10 jaar voordat de hele wijk compleet gebouwd is. Maar we zijn nu al een groot voorbeeld voor de wereld.

De toekomst is belangrijk

Voor mij als begin twintiger zijn dit soort berichten hoopgevend. De wereld zoals wij die nu achterlaten, is de wereld waar ik nog vele decennia in zal leven. En dit soort wijken gaan helpen met het behouden van de aarde. Daarmee kunnen we druk op de natuur verminderen en ervoor zorgen dat we het niet allemaal slopen.

Daarnaast ben ik ook trots dat Helmond zo vooruitstrevend is op het gebied van technologische ontwikkeling. Ik woon in de stad waar straks een van de slimste wijken zal ontstaan, de 3D afbeeldingen zijn mooi, maar hopelijk wordt het eindresultaat net zo mooi en gaan we dit soort wijken nog veel meer zien.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *