De Zorgboog nieuwe partner Babythuiszorg

BabythuisZorg Nederland en de Zorgboog tekenden afgelopen woensdag een franchiseovereenkomst. De Zorgboog biedt binnenkort BabythuisZorg aan in de gemeenten Helmond, Laarbeek, Deurne en Gemert-Bakel. Door het tekenen van de franchiseovereenkomst krijgen in deze regio nog meer gezinnen ondersteuning van BabythuisZorg.

BabythuisZorg is gezinsondersteuning in het eerste levensjaar van een kind. Met name de eerste 1000 dagen van een kind zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. In deze periode is het extra belangrijk dat een kind zich beschermd en veilig voelt. Soms zijn er omstandigheden in een gezin, waardoor dit tijdelijk niet vanzelfsprekend is. Medewerkers van BabythuisZorg kunnen dan worden ingezet. Deze medewerkers zijn gediplomeerd kraamverzorgende en aanvullend geschoold. Ze kunnen het ouderschap tijdelijk aanvullen, ondersteunen of ouders helpen tijd te overbruggen tot de juiste zorg beschikbaar is.

BabythuisZorg ook aangeboden door de Zorgboog

De komende periode gaat de Zorgboog aan de slag met de implementatie van BabythuisZorg binnen de organisatie. Manager Kraamzorg Carla Rubio is enthousiast: “Binnen onze regio zien we steeds vaker dat in specifieke situaties aanvullende zorg nodig is gedurende het eerste levensjaar van een kind. BabythuisZorg biedt een waardevolle invulling voor deze zorgvragen. Ik ben trots dat we BabythuisZorg gaan aanbieden, omdat BabythuisZorg een waardevolle aanvulling is op onze dienstverlening. De Zorgboog is er immers voor alle generaties.”

Landelijke groei BabythuisZorg

Het is gebleken dat er bij jonge gezinnen vaak nog behoefte is aan ondersteuning na de kraamperiode. Dit kan bijvoorbeeld sociale, lichamelijke, of psychische oorzaken hebben. Dit heeft geleid tot de lancering van BabythuisZorg in 2019. Sinds het voorjaar van 2019 wordt BabythuisZorg aangeboden in diverse provincies door verschillende instellingen en organisaties. Hierdoor is BabythuisZorg in steeds meer gemeenten beschikbaar.

Meer over BabythuisZorg

BabythuisZorg is snel inzetbaar en indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. Het is een tijdelijke vorm van ondersteuning en erop gericht dat een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam is. De financiering van BabythuisZorg verloopt via gemeenten. Het is dus afhankelijk van een gemeente of een indicatie voor zorg afgegeven wordt. Meer over BabythuisZorg vind je op www.babythuiszorg.nl.

[Foto: de Zorgboog]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *