Deelnemers Franse Markt hopen op een vervolg

Het was zondag een prachtige dag voor de kunstmarkt bij de Cacaofabriek. Het weer was de kunstenaars zeer goed gezind, zon en lichte bries en de sfeer was vanaf het begin goed. Een blijvertje, deze markt, hopen de deelnemers. Onduidelijk is nog of er een vervolg komt.  

Ook deze keer was het aantal deelnemers groot met maar twee of drie kraampjes die leeg bleven, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
De kunstenaars kwamen veelal van ver om hun kunnen te tonen, geanimeerde gesprekken te voeren met het publiek en naamsbekendheid te krijgen, visite kaartjes vlogen de bakjes uit.

Glas in de vorm van glas in lood en glasfusie, sieraden van fietsband, quilts, houtdraai werken, sieraden in alle maten en vormen, schilderijen van groot naar heel klein, tekeningen met pastelkrijt, prachtige handgemaakte hoeden en hoedjes, als liefhebber van vakmanschap kwam je hier zeker aan je trekken.
Voor ieder is er wel wat, ook voor de kleine portemonnee was er genoeg te kopen. Uit opmerkingen bleek dat de kunstenaars en publiek ervan uitgaan dat het waarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat deze ‘Franse Markt’ gehouden wordt. De gemeente Helmond en het Ondernemersfonds zouden zich hebben terug getrokken. “Hopelijk is het mogelijk dit in andere vorm toch weer te organiseren”, zei een vrijwilliger van de organisatie. “Want het is zeker een aanwinst voor de stad Helmond.”

Tekst en foto’s: Maartje Rubenkamp

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *