Stadsleerbedrijf Helmond heeft woensdagavond aan twaalf deelnemers een certificaat uit handen van wethouder Erik de Vries overhandigd. De deelnemers hadden het leertraject richting een eventuele nieuwe baan afgerond. Door omstandigheden waren niet alle deelnemers aanwezig.

Het Stadsleerbedrijf, een samenwerking van onder andere de gemeente, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ en SMO biedt kansen en leerplekken voor inwoners van Helmond die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen. ,,Wekelijks zijn er gemiddeld 80 deelnemers actief in de wijk, het Klussenteam Buiten of bij Zorg- en Gemaksdiensten”, vertelde Diana Theunissen. Voor elke deelnemer wordt een leerplek gezocht die bij hun past. Statushouders doen mee aan taallessen om zo te integreren.

Wethouder de Vries  vertelde dat de deelnemers extra ondersteuning nodig hebben als zij een tijd lang geen werk hadden verricht. ,,We moeten klaar staan voor de inwoners van Helmond die een steuntje in de rug nodig hebben. Het Stadsleerbedrijf wordt steeds vaker gevonden door mond op mond reclame.”

 

Logo DitisHelmond

 

DitisHelmond tv is te zien via:
Ziggo kanaal 36
KPN kanaal 1429
Breedband Helmond kanaal 130
TriNed kanaal 503
Plinq IP tv zender 559
Plinq TV kanaal 741
T-Mobile kanaal 768
via website: https://ditishelmond.nl/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stadsleerbedrijf Helmond

Het Stadsleerbedrijf biedt leerplekken aan inwoners die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen. Dit doen we samen met inwoners en partners in Helmond. De deelnemers ondersteunen maatschappelijke organisaties en verenigingen in hun wijk of stad. Zo helpen ze bijvoorbeeld ouderen met boodschappen doen of helpen ze mee in de keuken van een wijkhuis. Het Stadsleerbedrijf Helmond is onderdeel van het speerpunt Sociale Stad van gemeente Helmond met als ambitie: alle inwoners kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.