DENK in radioprogramma Buitenshuis: ‘(On)bekend in Helmond’

Aan tafel bij het radioprogramma BuitensHuis schoven op maandag 17 januari Omar Fkihi en Fatih Konak van DENK aan. Voor Helmond een compleet onbekende partij en een van de 14 partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen.

DENK schoof als eerste van de partijen aan tafel bij de presentatoren Henk Klarenbeek en Liam Toll. De lijsttrekker (Omar Fkihi) en de nummer 3 op de lijst (Fatih Konak) werden ondervraagd over meerdere onderwerpen uit hun partijprogramma.

Vervoer en duurzaamheid

Een van de plannen van de partij is om te zorgen dat binnen Helmond het Openbaar Vervoer gratis wordt voor 55-plus en kinderen tot en met 12 jaar. “In Rotterdam gebeurt dat al”, vertelt lijsttrekker Omar Fkihi. “Daar hebben ze het met een motie voor elkaar gekregen om het OV voor deze groepen gratis te maken.”

Het gaat voor Helmond dan niet om bijvoorbeeld de trein naar Eindhoven. De partij heeft het dan echt over het openbaar vervoer binnen de stadsgrenzen. Beide politici geven ook toe dat dit dan nog wel een stap vooruit denken is. “Eerst moeten er weer meer buslijnen in Helmond komen”, beamen beide heren.

In de uitzending komen nog veel meer andere onderwerpen aan bod. Zoals het idee voor een tentoonstelling over ‘gastarbeiders’. Maar ook de kloof tussen gemeenteraad en burgers dichten door meer de straat op te gaan. De nieuwelingen stellen zich voor op het politieke speelveld; er wordt gesproken over gelijke kansen voor iedereen en de sport, cultuur en recreatie in Helmond.

De gehele uitzending (met techniek van Wiljon van Melis) is via Radio Gemist terug te luisteren.

Omar Fkihi en Fatih Konak van DENK in de studio (Foto: Liam Toll)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.