Depressie Expertise Centrum Jeugd DECJ erkend met prestigieuze TOPGGz-keurmerk

Ons Depressie Expertise Centrum Jeugd (DECJ) heeft het prestigieuze TOPGGz-keurmerk behaald! Dit keurmerk wordt toegekend aan topklinische ggz-afdelingen die zich toeleggen op diagnose en behandeling van ernstige, complexe psychiatrische aandoeningen. Wij zijn supertrots op onze collega’s van DECJ met het behalen van deze topprestatie! Van harte gefeliciteerd!

Gisteravond maakte Ellen Mogendorff, directeur TOPGGz, dit prachtige nieuws via een speciale livestream bekend tijdens een kleine bijeenkomst bij Meeters in Uden. Er was vervolgens een ware felicitatiedouche van netwerkpartners zoals Jan Spijker, Arne Popma en Nathalie Wils. Anne-Marie Schram en Fred Pijls onderstreepten hun trots en felicitatie via een voucher voor het team van DECJ voor ontplooiing en ontwikkeling.

Ellen Mogendorff, directeur TOPGGz: “De aandacht die er met het DECJ is voor jonge mensen die kampen met ernstige depressies is ongekend belangrijk. Om te bewerkstelligen dat ze zich beter gaan voelen, het leven weer gaan oppakken, maar ook in het voorkomen van suïcide of het ontwikkelen van hele chronische klachten”.

Daan Creemers, directeur behandelzaken en hoofd van het wetenschappelijk onderzoek: “We zijn ontzettend trots dat we als team dit keurmerk hebben behaald. Samen leveren we zorg van een zeer hoog niveau, met als basisuitgangspunt: nabijheid en continuïteit voor cliënten organiseren waarbij de ruggengraat van ons aanbod wordt gevormd door ambulante zorg gericht op herstel van het normale leven. Zorg in de regio, bundeling van expertise om de cliënt heen, voortdurende innovatie en evaluatie van het zorgaanbod, uitvoeren van (effect)-onderzoek en delen van deze kennis. Samen hebben we dit voor elkaar gekregen. We zijn ontzettend trots omdat we de eerste TOPGGz-afdeling zijn binnen onze organisatie en zien dit vooral als een begin om de zorg nog verder te ontwikkelen.”

TOPGGz-keurmerk

PHOTO 2020 12 09 22 11 04

Om voor het keurmerk TOPGGz in aanmerking te komen, moet worden voldaan aan strenge criteria. Er worden eisen gesteld op het gebied van topklinische en innovatieve patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. De toetsing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke commissie. Het keurmerk heeft tot doel top specialistische zorg binnen de geestelijke gezondheidszorg te bevorderen en te faciliteren. Het keurmerk is geldig voor een periode van 4 jaar.

Om alle collega’s te bedanken voor hun inspanningen en bijdragen om dit keurmerk te behalen is door dichteres Merel Morre een gedicht gemaakt.

Beluister hier het gedicht.  

Meer weten? 
https://depressieexpertisecentrumjeugd.ggzoostbrabant.nl/

Bron: DECJ en communicatie

GGZ Oost Brabant

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *