Derde editie Helmond Art Festival

Op zondag 10 september staat het centrum van Helmond tussen 12.00 en 17.00 uur in het teken van het Helmond Art Festival. Het is inmiddels de derde editie van het populaire evenement. Als bezoeker kun je kennismaken met ruim zeventig beeldend kunstenaars en straatmuzikanten. Ook het Kunstkwartier en Bibliotheek Helmond presenteren zichzelf.

Kunstenaars laten zien welke technieken zij gebruiken bij het maken van hun werk. Denk aan verschillende schildertechnieken en bijzondere materialen. Uiteraard kan er ook geshopt worden. Zoek je originele sieraden of modeaccessoires? Laat je verrassen door ambachtelijke sieraden, vervaardigd uit glas of zilverklei, handbeschilderde zijden en wollen sjaals.

Kunstenaars laten zien welke technieken zij hanteren

Piet Blomplein als kinderdomein

Het Piet Blomplein is ingericht als domein voor kinderen. Muziek, spellen en toneel staan hier centraal. Kinderen kunnen zelf aan de slag met leuke en leerzame workshops. Op het podium presenteren zich drie jeugdorkesten: de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, Fanfare De Vooruitgang en Harmonie en Drumband Amicitia Brouwhuis.

In de Kindermuziektuin kunnen de kinderen zich heerlijk muzikaal uitleven op muziekinstallaties en met spellen. Kunstkwartier Helmond is present om kinderen te inspireren. Muziek maken, dansen, beeldhouwen, ze kunnen het allemaal ontdekken. En op het Ranjaterras wacht een verkoelend drankje. Blije gezichtjes gegarandeerd!

Jongleren

Onder begeleiding van de percussiegroep Padam laat de jongleergroep Hebbes je kennismaken met de diverse disciplines van het jongleren, Zoals diabolo, steltlopen, ballen en kegels. Helmonder Bas van de kerkhof, Europees kampioen jongleren, mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Straatmuzikanten

Geen festival zonder muziek! Ochermerie tovert vrolijke klanken, liefhebbers van jazz kunnen hun hart ophalen met Hands up for Jazz, Trio Bakeliet neemt je graag mee op een muzikale zoektocht naar vergeten liedjes. Op het muziekpodium bij Lokaal42 zijn er swingende optredens van Ernst en Marnix en The Busquitos. The Busquitos spelen een aanstekelijke mix van virtuoze swingende – met Louis Armstrong-rasp gezongen -, muziek.

Tetra-Town

Tetra-Town is een kleurrijk straatatelier van gerecyclede melk-, vla- en vruchtensapverpakkingen. Stoelen, krukjes, lampen, kussens en zelfs de parasol is gemaakt van lege pakken. Restvorm maakt in Tetra-Town een ultieme combinatie van mode, theater en recycling. Het is een complete recycle wereld. Als je genoeg inspiratie hebt opgedaan, maak je je eigen hoed of pet, die je nog het hele jaar kan dragen. Fashionable, duurzaam en helemaal eco-hip. Een ouderwetse platenspeler speelt een zacht countrymuziekje op het Tetra-Terras. Kom je ook?

Het Helmond Art Festival is een dag uit voor het hele gezin. En niet onbelangrijk: de toegang is geheel gratis!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *