Derde editie Scoor een boek

In februari ging de derde editie van Scoor een boek (bibliotheek Helmond-Peel) weer van start. Ruim duizend leerlingen van de groepen vijf en zes van de basisscholen uit Asten, Deurne, Someren en Helmond gingen opnieuw de uitdaging aan om zoveel mogelijk boeken lezen.

Dinsdag 11 april was de afsluiting van de derde editie Scoor een boek. Die vond plaats in het GS Staalwerken stadion van Helmond Sport. Tijdens deze afsluiting werd bekendgemaakt hoeveel boeken er zijn gelezen. Het eindresultaat: 5629 boeken. Het was voor de leerlingen een topochtend, want samen met spelers van Helmond Sport werd het een feest van jewelste.

Het geheel werd gepresenteerd door Leon van der Zanden, die op humoristische wijze zijn commentaar gaf. Veel mensen van de organisatie waren aanwezig, zoals medewerkers van Jibb-plus, medewerkers van de bibliotheek (die zelfs een dansje waagden op het veld) en Sherman Doesburg van de bekende dance unit. Natuurlijk mocht ook Loewy the Cat, de mascotte van Helmond Sport, niet ontbreken.

Het evenement werd drukbezocht. Ook voor de aanwezige kinderen was het een drukke en best wel vermoeiende ochtend. Want behalve dat er veel werd gehost en gesprongen, deden ze ook nog mee aan een onvervalste polonaise.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *