Derde ree gered uit de Zuid-Willemsvaart

Het lijkt een epidemie. In één weekend hebben de brandweer en dierenambulance liefst drie reeën gered uit de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Nadat zaterdag al twee dieren waren opgevist, moest de brandweer zondagochtend opnieuw in actie komen. Dit keer bij Sluis 7.

De brandweer van Helmond en de dierenambulance werden zaterdag gealarmeerd over een ree dat te water was geraakt in het Helmondse kanaal. Vissers hadden het dier in het water zien zwemmen en belden daarom 112. Na enige tijd kon de brandweer het ree vangen en aan wal zetten. Hierna is hij door een medewerker van de dierenambulance weer vrijgelaten. Uiteraard na een grondig onderzoek of het dier fit en gezond genoeg was.

Het is duidelijk geen zwemweer, al helemaal niet voor reeën. Hoewel ze een aardig tijdje hun kop boven water kunnen houden en zelfs kunnen zwemmen, houden ze dat maar een beperkte tijd vol. Ze kunnen niet zelf uit een kanaal komen vanwege de rechte wanden en verdrinken dan uit vermoeidheid. Fijn dat mensen een dier in nood zien, actie ondernemen en de hulpdiensten bellen.

Opnieuw ree in nood

In de loop van zaterdagmiddag werden de brandweer en dierenambulance opnieuw opgeroepen voor een dier te water, op enkele honderden meters van het punt waar eerder al een ree was gered. Het gaat vermoedelijk niet om hetzelfde dier. Brandweermannen haalden het dier uit het kanaal. Daarna lieten medewerkers van de dierenambulance het dier een stuk verderop weer vrij.

Derde ree gered

Op zondagochtend was het opnieuw raak. Ook nu kwam de brandweer in actie om een ree uit het water te redden. Dit keer gebeurde dat bij Sluis 7. De brandweer legde het ree verborgen en beschut in het groen zodat het op eigen kracht weer weg kon lopen.

Opnieuw ree gered uit Helmonds kanaal

Zaterdagmiddag viste de brandweer opnieuw een ree uit het Helmonds kanaal

[Foto’s: HarrieFotografie, Harrie Grijseels]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *