Désirée Meulenbroek treedt toe tot fractie GroenLinks

Désirée Meulenbroek splitste zich een aantal maanden geleden af van CDA Helmond in de gemeenteraad. De politica begon toen haar eenmansfractie Fractie Meulenbroek. Nu gaat zij deel uit maken van de fractie van GroenLinks.

Meulenbroek zal zich bij GroenLinks blijven inzetten voor jongeren, ouderen en vrijwilligers en voor een samenleving met meer gelijke kansen voor iedereen. Daarnaast brengt ze kennis mee over verandermanagement en co-creatieprocessen. Dit helpt om na te denken over hoe de partij de democratie en de werkwijze van de gemeente zelf kan verbeteren. Bovendien sluit volgens de partij haar werk als senior adviseur op o.a. het gebied van duurzaamheid en vastgoed bij de gemeente Oss naadloos aan op het groene karakter van GroenLinks Helmond.

CDA

Afgelopen voorjaar heeft Désirée Meulenbroek haar lidmaatschap van het CDA opgezegd nadat het Brabantse Provinciebestuur een coalitie vormde met Forum voor Democratie. “Binnen het CDA zag ik mezelf meer links van het midden. Een partij meer op de linkervleugel lag daarmee voor de hand. Voor mij was het altijd duidelijk dat ik geen eigen lokale partij wilde oprichten. Ik ben tegenstander van verdere versnippering in de raad. Maar ik had wel tijd nodig om afstand te nemen en een weloverwogen keuze te maken. Dat ik uiteindelijk voor GroenLinks heb gekozen, komt omdat deze partij pleitbezorger is van de maatschappelijke transitie, die we als samenleving moeten doormaken. Ik wil me graag inzetten om draagvlak op te halen voor deze niet altijd leuke boodschap.”

Thomas Tuerlings, fractievoorzitter GroenLinks Helmond: “Veranderingen in de gemeenteraad worden zelden licht opgevat. Zeker in de context van deze overstap was het van belang een zorgvuldig gewogen besluit te nemen. Désirée is inhoudelijk een sterk raadslid in de Helmondse raad en wij zijn verheugd dat zij zich op eigen initiatief bij onze fractie wilde aansluiten. Het besluit om haar te verwelkomen binnen de fractie, werd unaniem gesteund.”

Foto gemeente Helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *