Deursticker voor energiezuinig deurbeleid

Het Ondernemersfonds Helmond heeft het initiatief genomen voor het ontwikkelen van een campagne met betrekking tot een energiezuinig deurbeleid. Het doel hiervan is om het energieverbruik bij de ondernemers omlaag te krijgen. Hiervoor zijn o.a. gratis deurstickers ontwikkelt voor de ondernemers.

Op de deursticker is de tekst ”Altijd een warm welkom! Onze deuren houden we wel dicht” te zien. Steeds meer ondernemers houden de toegangsdeuren dicht om de warmte binnen te houden. Vaak stuitten deze ondernemers op onbegrip van bezoekers. Mensen vinden de dichten deuren ‘niet gezellig’ of denken dat de winkel of horecazaak gesloten is. De actie is dan ook bedoeld om bezoekers te informeren waarom de deuren dicht zijn.

Daarnaast is de actie ook bedoeld om ondernemers te laten weten waarom het goed is om hun deuren dicht te houden. Zij zijn vaak bang dat de gesloten deur klantverlies betekent. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een dichte deur energie bespaart zonder dat de omzet terugloopt. Een open deur is voor ondernemers, verenigingen en stichtingen een flinke energiepost. Door de deur dicht te houden kunnen zij op zo’n 40% op de stookkosten besparen.

Er zijn verschillende stickers ontwikkelt voor winkels, verenigingen, stichtingen en horeca.

De wijkmanager gaat zoveel als mogelijk de winkelcentra bezoeken om de deurstickers te overhandigen. De sticker is ook beschikbaar voor alle ondernemers, verenigingen en instellingen in de Helmondse wijken. Geen sticker ontvangen en je wil er een? Stuur een e-mail naar info@wijkmanagementhelmond.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *