Deze maand in Bibliotheek Helmond

Je kent de bibliotheek vast wel van de vele boeken. Maar wist je dat er ook veel interessante activiteiten worden georganiseerd in de bieb? Zoals spreekuren waar je terecht kan met digitale vragen, bijeenkomsten om je taalvaardigheid te verbeteren, workshops voor jongeren en gezellige momentjes voor de allerkleinsten. Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen. Hieronder lichten we enkele activiteiten van deze maand uit:


Boekjes&Proefjes: Circus

Woensdag 22 februari, 10.15-11.00 uur, gratis

De kracht van boekjes gaat veel verder dan voorlezen. Kom met je (klein)kind leren en ontdekken tijdens Boekjes&Proefjes. We lezen het boek ‘Circus 1, 2, 3’ voor, waarin lieveheersbeestjes hun kunstjes tonen. Daarna zijn de kinderen zelf aan de beurt! We maken samen een mooie voorstelling met een schaduwtheater. Speciaal voor de allerkleinsten van 0-4 jaar.

 

BoekStartcoach inloopuurtje

Woensdag 22 februari, 11.00-12.00 uur, gratis

De BoekStartcoaches organiseren maandelijks activiteiten voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders/verzorgers. Ze zorgen voor een voorleesmoment en een leuke activiteit. Deze bijeenkomst staat in het teken van het thema: carnaval!

 

Praattafel

Vrijdag 24 februari, 14.00-16.00 uur, gratis

De Praattafel is voor iedereen: mensen die al veel sociale contacten hebben, maar ook voor degenen die graag meer mensen leren kennen. Aan de grote tafel in de hal van de bibliotheek komen we onder begeleiding van Ingrid van Helmond Toegankelijker bij elkaar om gezellig te kletsen over een bepaald thema, de actualiteit of een onderwerp of vraag die je zelf inbrengt. Sluit gerust eens vrijblijvend aan.

Bibliotheek

Stamboomcafé

Zaterdag 25 februari, 11.00-13.00 uur, gratis

Kijk jij ook wel eens naar ‘Verborgen Verleden’ op tv? Als je zelf op zoek wilt naar het verleden van je familie, loop dan eens binnen tijdens het Stamboomcafé. Medewerkers van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) helpen je met je vragen over je stamboom, afkomst en familiegegevens.


Meer informatie

Wil je meer informatie over deze activiteiten? Of wil je graag alle activiteiten bekijken die de bibliotheek organiseert? Kijk dan op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten of loop binnen bij de bibliotheek voor meer informatie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.