Deze week start de gemeente met de kap van dode en zieke bomen

Een aantal keer per jaar laat de gemeente bomen van de bomenkaplijst kappen. Uiteraard plaatst de gemeente hiervoor ook nieuwe bomen terug! We leggen u graag uit waarom we deze bomen kappen.

Waarom worden deze bomen gekapt?

Op de bomenkaplijst staan dode en zieke bomen en bomen met gebreken die een gevaar vormen voor de omgeving. Ook bomen die extreme wortelopdruk veroorzaken en niet op een andere manier behouden kunnen blijven staan op deze lijst. Waar mogelijk plaatst de gemeente er een nieuwe boom voor terug.

Welke bomen worden er gekapt?

Ga naar www.helmond.nl/bomen om te zien welke bomen er worden gekapt en waar de gemeente nieuwe bomen plant. De aanplant van nieuwe bomen gebeurt aankomende winter.

Nieuwe bomen: hoe wordt de plek bepaald?

Helaas kan de gemeente niet op elke plek waar een boom gekapt is een nieuwe boom terugplanten. Soms is er op die plek te weinig ruimte door bijvoorbeeld kabels en leidingen, te weinig ondergrondse groeiruimte of er staan te veel andere bomen omheen. Hierdoor heeft een nieuwe boom onvoldoende kans om uit te groeien tot een volwassen boom. Uiteraard probeert de gemeente zoveel mogelijk bomen terug te planten. Bij voorkeur op de plek waar een boom is gekapt en soms op een plek in de buurt waar meer ruimte is. Soms maken we ook een groter plant vak met struiken.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.