‘DHL-chauffeur’ maakt voor tonnen aan goederen buit

Een onbekende man die zich voordeed als DHL-vrachtwagenchauffeur wist in mei bij een logistiek bedrijf in Helmond voor enkele tonnen aan goederen buit te maken. De kentekenplaten op zijn vrachtwagen én de vrachtwagencombinatie zelf bleken eerder te zijn gestolen in Rotterdam. De politie is op zoek naar de onbekende ‘DHL-trucker’. Ook is de politie op zoek naar tips die kunnen leiden naar de gestolen goederen. Deze goederen waren bestemd voor verschillende modebedrijven.

De zogenaamde vrachtwagenchauffeur meldde zich op 7 mei iets voor 20.00 uur bij het logistiek bedrijf aan de Gerstdijk in Helmond. Hij droeg DHL-kleding en verkondigde dat hij goederen kwam laden voor DHL. De bewuste medewerker van het logistiek bedrijf schepte geen argwaan. Er worden immers iedere werkdag goederen klaargezet bij het laaddok voor DHL. Dus de medewerker vermoedde ook niet dat hij te maken had met een oplichter. Hij laadde de goederen in de ‘DHL-vrachtwagen’, in totaal 11 pallets. En na het ondertekenen van de vrachtbrief vertrok de chauffeur weer. Uiteindelijk wist deze voor tonnen aan goederen buit te maken. De gestolen goederen waren bestemd voor diverse modebedrijven.

De vrachtwagencombinatie bleek eerder te zijn gestolen in Rotterdam


Truck en kentekens gestolen

De chauffeur reed in een witte vrachtwagen met op de grill in grote letters het merk MAN. Bij de trailer betrof het een witte kastentrailer. De kentekens op de vrachtwagen en de combinatie bleken bovendien eerder gestolen te zijn in Rotterdam.Signalement
De onbekende chauffeur staat goed herkenbaar op de beelden. Zijn signalement:- blanke huidskleur
– leeftijd ongeveer 50 jaar
– droeg een zwart/gele/rode jas, gelijkend op de bedrijfskleding van DHL
– ook droeg de man een zwarte broek en een petje
– verder droeg hij een bril met een donkerkleurig montuur
– lengte ongeveer 180 centimeter
– praatte Nederlands
– gezet postuurGoed voorbereid
De ladingdiefstal was volgens de politie goed voorbereid, wellicht door een criminele organisatie. De politie vermoedt dat de afgebeelde chauffeur en eventuele handlangers dit dus vaker doen. De politie vraagt iedereen te helpen om deze vorm van criminaliteit te stoppen.

Tips
Wie (her)kent de chauffeur in combinatie met de witte MAN-vrachtwagen en witte trailer? Waar kan de politie hem vinden? En waar zijn de goederen gebleven die bestemd waren voor Profuomo, N-Brands Online BV en Premium Fashion Brands BV? Heb je informatie en/of tips, geef ze door via de tiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online tippen mag ook, vul dan hier het online tipformulier in.

[Foto’s: Politie Nederland]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *