DHL start klimaat-neutrale CityHub in Helmond

Met het in de grond steken van een groene spade is woensdag 3 april de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL CityHub Helmond. De CityHub is straks de uitvalsbasis voor de duurzame bezorging van pakketten in onder meer Helmond, Mierlo, Stiphout, Nuenen, Deurne en het oostelijke deel van Eindhoven.

De ingebruikname staat gepland voor het derde kwartaal 2023. De nieuwe CityHub aan de Branchweg 8 ligt op het bedrijventerrein Hoogeind vlakbij de rondweg N270, en vervangt de huidige locatie aan de Mierloseweg. Alle medewerkers verhuizen mee. Nu al bezorgen ruim 100 medewerkers dagelijks meer dan 15.000 pakketten. Dat gebeurt straks volledig met elektrische bestelauto’s.

Optimale duurzaamheid

De CityHub wordt gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging wordt gasloos en krijgt zonnepanelen, om de elektrische bestelauto’s op te laden. De korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het geëlektrificeerde wagenpark zorgen voor optimale duurzaamheid. Bovendien beperken ze het aantal verkeersbewegingen. In deze routes worden ook de DHL servicepunten afgehaald en beleverd. Dat geldt ook voor de pakketautomaten. Dit soort ‘out-of-home’-leveringen, waarbij de consument zelf zijn pakket afhaalt, zou nóg duurzamer zijn.

CityHub Helmond is de dertiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. Eerder openden al soortgelijke duurzame vestigingen in onder meer Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond en Amsterdam-West. De overige vestigingen, waaronder Helmond, volgen later in 2023 en 2024. Van de elektrische bestelbussen die vanuit de CityHubs opereren, heeft DHL Parcel er inmiddels 2.200. Daarmee heeft men landelijk gezien de grootste vloot elektrische bestelauto’s.

[Foto: DHL] Hugo de Ridder (directeur operations CityHubs) en Guido Vroomen (regiomanager) geven het startsein voor de bouw

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *