• Mandje met verrassingen voor diamanten bruidsparen

Zoals het al vele jaren gaat,  worden alle Helmondse diamanten huwelijksparen van dit jaar, uitgenodigd in het kasteel door burgemeester Blanksma. Door de huidige coronamaatregelen, kan dit helaas niet op een veilige manier doorgaan.  

Daarom krijgen de echtparen op de dag dat ze eigenlijk een gezamenlijke  brunch zouden hebben met  burgemeester Elly Blanksma, een bijzondere geste thuisgebracht. Als zij niet naar het Kasteel mogen komen, brengen we het kasteel wel naar hen, bedacht de gemeente Helmond. De geste bestond uit een mand met lokale producten die  bezorgd werd door kasteelacteurs. Donderdag 15 oktober was de eerste keer dat er een ronde werd gemaakt en woensdag 28 oktober is dit voor de tweede keer gebeurd.

Door 2 auto’s volgeladen met manden en acteurs werden 2 routes gereden. Op een van de routes ben ik meegegaan, om enige foto’s vast te leggen. De reacties waren allemaal zeer positief en deze geste werd ook zeer op prijs gesteld. Hopelijk kan burgemeester Elly Blanksma volgend jaar weer aanzitten aan de brunch samen met al de bruidsparen.

 Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Avatar
  P. van der Looij Reply

  Hallo Henk , wat heb je weer een mooie reportage gemaakt van de diamanten bruidsparen. Een mooi initiatief in deze barre tijden . Ook de mensen die de manden overhandigen waren in stiijl van 50 jaar terug.
  Wederom complimenten,

  Peter.

 2. Avatar
  Gert H.M. Bouten Reply

  Zoals gewoonlijk weer een fantastische rapportage van Henk. Je proeft de sfeer! Ik vind het daarnaast ook een fantastische geste/initiatief van de gemeente Helmond en een origineel alternatief voor de gezamenlijke brunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *