Na twee coronajaren vondt op zondag 18 december Dickensnight in Brandevoort weer plaats in de typische Victoriaanse stijl van Dickens.

Al jarenlang genieten vele duizenden bezoekers uit de wijk en van ver daarbuiten van de unieke sfeer van Dickensnight in de donkere dagen voor kerst. Na twee coronajaren waarin dit evenement niet plaats kon vinden door de coronaregels die toen golden, was Dickensnight in 2022 weer terug. Het zag er toch nog even duister uit vanwege het overlijden van de voorzitter, Jacques van Asten. Het festijn werd dit jaar dan ook een eerbetoon aan hem.

Deze kerstsfeermarkt was dit jaar wat kleiner dan voorgaande jaren, maar er was voldoende te beleven. Er waren verschillende koortjes die kerstliederen te gehore brachten. Muziekgezelschappen die gezellige muziek speelden. Er liepen mensen rond in kleding in de stijl van de Dickenstijd rond 1850. Men kon Ebenezer Scrooge tegenkomen of de ‘gebochelde’. En er waren vele kraampjes waar men van alles kon kopen of alleen maar kon bewonderen. Er was dus voor ieder wat wils.

Het was flink koud zondag tijdens Dickensnight, maar aan sfeer en gezelligheid ontbrak het zeker niet en dat is ook terug te zien aan de sfeervideo van DitisHelmond hierboven.

Foto’s Rik van de Berkmortel

Foto’s Petra van Duppen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.