Diefstal scootmobiel winkelcentrum De Bus in Helmond

De Helmondse politie zoekt een man die van diefstal van een scootmobiel verdacht wordt. De ontvreemding van de scootmobiel vond 29 maart plaats in winkelcentrum De Bus aan het Nieuwveld in Helmond. Toen de eigenaresse van het voertuig rond 13.15 uur een winkel inging, keek ze raar op toen de scootmobiel er niet meer was toen ze naar buiten ging. Update: zaak is opgelost.

Door een medische aandoening kan het slachtoffer geen langere afstanden te voet afleggen en is ze sterk afhankelijk van de scootmobiel. Toen ze de winkel inging, sloeg de man toe en nam hij het voertuig mee.

De van diefstal verdachte persoon fietste naar het winkelcentrum en ging er op de scootmobiel vandoor. Twee uur na de ontvreemding van het voertuig, kwam de man terug om zijn fiets op te halen.

Tips nodig
De politie merkt een toename van het aantal diefstallen van scootmobielen. Vaak zijn er camerabeelden waarop de diefstal te zien is. Wanneer de dief zich niet meldt, terwijl hij of zij duidelijk in beeld staat, vraagt de politie de dader zich te melden. Als daar geen gehoor aan wordt gegeven, plaatst de politie de beelden waarop de dief zichtbaar in beeld is online.

Heb je meer informatie over deze zaak of weet je wie deze man is? Meld je dan bij de politie. Geef tips door via het tipformulier of bel naar 0900-8844. Voor contact met Meld Misdaad Anoniem bel naar 0800-7000. Vermeld altijd zaaknummer 2024067449.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *