Dier van de Week Asti

Als u goed naar Dier van de Week Asti’s vacht kijkt, ziet u wel vier kleuren. Ook haar nestje kindertjes was veelkleurig: zwart, rood, zwart/wit, donker schildpad en cypers met wit en een vleugje rood. Knap gedaan, poes! De kittentjes zijn nu uitgevlogen en Asti zoekt een thuis.

In het begin was Asti (2) onzeker maar ze wende verbazingwekkend snel in haar nieuwe verblijf. Ze is scheutig met kopjes geven maar heeft nog niet de rust in haar bonte lijfje om lang stil te staan. Aaien is prima, oppakken liever niet. Spelen kan ze als de beste.

Ze deelt nu haar verblijf met zwarte kater Metz. Asti vindt hem lief en geeft hem kopjes; Metz laat het zich even aanleunen maar deelt dan een tik uit. Ze tolereren elkaar echter prima en hebben rond etenstijd een ritueel: hard mauwen en hoog springen om die felbegeerde brokjes zo snel mogelijk te krijgen. Daarna wordt er op beleefde afstand van elkaar van de maaltijd genoten.

Voor meer foto’s van het Dier van de week Asti, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/asti-2200792/

Indien u meer informatie over Dier van de week Asti wilt ontvangen, neem dan contact op met een van de medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, wordt u gevraagd om eerst een afspraak te maken.

U kunt bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

Hoewel het al november is, komen er nog steeds piepkleine kittentjes binnen. Deze zijn te klein om in het asiel te blijven. We kunnen dan ook nog steeds gastgezinnen gebruiken!  Het opvangen van moederloze kittens is leuk maar ook intensief. Om de drie uur moeten de kleintjes een fles en gemasseerd worden om te plassen en te poepen. Maar dat geeft veel voldoening. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn? U kunt zich ook opgeven voor de opvang van zwangere of pas bevallen poezen met kittens. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, voer, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dierenambulance, tel.nr.: 0492-513971.

Wanneer u meer wilt weten hoe u de dieren op andere manieren kunt helpen, kijk op: https://ditishelmond.nl/noodoproep-st-dierenambulance-dierenasiel-helmond-e-o/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.