Dier van de week Bertje

Goed nieuws: Bertje heeft een warm mandje gevonden waar ze de rest van haar leventje rustig haar oude dag kan doorbrengen.

Dier van de week Bertje is afgestaan omdat haar eigenares niet meer voor haar kon zorgen. Bertje is 14 jaar en we zoeken een liefdevol adres voor haar waar ze nog een paar jaar in alle rust haar ouwe dag mag doorbrengen. Ze is schuw en ze zou dolgraag vertrekken uit ons asiel, waar ze maar weinig tevoorschijn komt uit haar holletje.

In een gewone huiselijke omgeving zal ze zich veel fijner voelen. Ze was gewend om naar buiten te kunnen en dat willen we haar voor de tijd die haar nog rest liever niet afnemen. We zijn dringend op zoek naar mensen zonder kinderen en zonder andere huisdieren. Houd rekening met een wenperiode. Bertje kijkt reikhalzend naar u uit!

Omdat Bertje in het asiel niet goed at, geregeld braakte en te weinig woog, hebben we bloed afgenomen en uitgebreid onderzocht. Daar kwam uit dat ze pancreatitis (alvleesklierontsteking) heeft. Dit is helaas chronisch, er is geen standaard therapie.

Bertje heeft een zacht karakter, was bij haar vorige eigenares goed aaibaar maar is nu te gestresst om dat op prijs te stellen. Ze zit vrijwel altijd verstopt in een holletje. Pas nu het heel stil wordt omdat we nog maar heel weinig katten hebben zitten, laat ze zich af en toe heel eventjes zien.

Voor zo’n gestresste, oude, schuwe dame is een adoptie een groot geschenk. Bij wie mag Bertje in alle rust nog wat pensionada-tijd doorbrengen? Wie heeft een plekje voor haar waar zo min mogelijk stressfactoren zijn? Ze zal u innig dankbaar zijn. Gun haar flink wat wentijd, het valt niet mee om op je ouwe dag nog zoveel veranderingen op je bord te krijgen.

Voor meer foto’s van Dier van de week Bertje, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/bertje-2002044/

Indien u meer informatie over Dier van de week Bertje wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *