Dier van de week Bertje

Dier van de week Bertje is afgestaan omdat haar eigenares niet meer voor haar kon zorgen. Bertje was gewend om halve dagen alleen thuis te zijn. Ze deelde haar huis met een andere kat van 10 jaar. Vanwege de hoge leeftijd van Bertje hebben we bloedonderzoek laten doen (de zgn. “senioren-check”) maar daar kwamen geen afwijkingen aan het licht. Het is een schuwe poes; als ze je kent komt ze wel bij je zitten maar niet op schoot. Ze speelt weinig. Ze is gewend om naar buiten te kunnen.

Update: Omdat Bertje in het asiel niet goed at, geregeld braakte en te weinig weegt, hebben we nogmaals bloed afgenomen en nu uitgebreider onderzocht en daar kwam uit dat ze pancreatitis heeft. Dit is helaas chronisch. Er is helaas geen standaard therapie. Een chronische alvleesklierontsteking kan frustrerend en kostbaar zijn om te behandelen. Vaak moeten er meerdere dingen geprobeerd worden om de kat een zo fijn mogelijk leven te bieden maar zoals gezegd, elke kat is anders en katten blijven ons telkens weer verbazen! Ook kan het zijn dat de klachten helaas na verloop van tijd weer terugkomen.

Het kan een goed idee zijn om haar een dieet te geven van Royal Canin Intestinal moderate calorie; dat is licht verteerbaar, heeft een lager vetgehalte en is dan minder belastend. Maar dat eet ze bij ons niet voldoende, en nu is het motto: maakt niet uit wát ze eet, áls ze maar eet, want we willen niet dat ze verder afvalt. We kunnen het later altijd nog een keer proberen.

Bertje heeft een zacht karakter, is goed aaibaar maar is nu te gestrest om dat op prijs te stellen. Ze zou het liefst in rook opgaan. Dit lijkt ons een poes voor een heel rustig huishouden, zonder kinderen.

Het zou voor Bertje heel fijn zijn als ze maar kort in het asiel hoeft te zitten. Voor zo’n gestreste, oude, bange dame is een snelle adoptie een groot geschenk. Bij wie mag Bertje in alle rust nog wat pensionada-tijd doorbrengen? Ze zal u innig dankbaar zijn. Gun haar flink wat wentijd, het valt niet mee om op je ouwe dag nog zoveel veranderingen op je bord te krijgen.

Voor meer foto’s van Dier van de week Bertje, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/bertje-2002044/

Indien u meer informatie over Dier van de week Bertje wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *