Dier van de week Billie

Goed nieuws voor Dier van de week Billie, hij is geadopteerd!

Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg andere dieren in het asiel die wachten op een nieuw huisje. Kijk hiervoor op https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/

Dier van de week Billie is zomer 2019 als bang kitten binnengekomen, trok snel bij en werd vlot geadopteerd. Hij is nu echter teruggekomen; hij was merendeels gewoon vriendelijk en lief, maar kon onverwachts meppen of bijten – trigger onduidelijk. Hij speelde graag en kwam op schoot; met aaien moesten ze opletten. Mogelijk is er iets blijven hangen vanuit z’n bange kittentijd. Het is ook mogelijk dat zijn natuurlijke gedrag onvoldoende aan z’n trekken kwam op het appartement waar hij woonde.

Nu in het asiel is hij wat onzeker maar komt wel regelmatig op schoot. Hij is best aaibaar en soms ook knuffelig. Het is beter om dat kort te houden om te voorkomen dat z’n spanning oploopt. Ook bij ons speelt hij heel graag, een stokje met veren kan hem lang boeien! We zijn voorzichtig met oppakken, en bij een onverwachte beweging kan hij happen – er zit kennelijk onzekerheid/angst.

We gunnen Dier van de week Billie een herkansing en zien hem graag naar een adres gaan waar hij naar buiten kan, er zal een wereld voor hem opengaan. Ervaring gewenst, u moet een kat kunnen “lezen”. Niet geschikt voor bij kinderen.

Voor meer foto’s van Dier van de week Billie, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/billie-2002050/

Indien u meer informatie over Dier van de week Billie wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Het nemen van een optie op een dier (hond, kat én kittens) kan alleen TELEFONISCH !

Dit kan tijdens kantooruren van 09:00-17:00 uur  via  0492-513971

Optie-aanvragen per e-mail of andere wijze worden niet in behandeling genomen!

Alle gezelschapsdieren in ons asiel zijn gechipt en volledig geënt. Poezen en katers zijn ook gesteriliseerd of gecastreerd.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *