Dier van de week Carson

Dier van de week Carson  (5 jaar) is opgegroeid bij mensen en is vervolgens op straat beland.

Hij was toen nog niet gecastreerd en dan groeien de knapen uit tot ware bakbeesten. Carson is niet zo groot maar heeft wel een massief postuur met flinke spierbundels, brede wangen en een dikke nek. Hij ziet er dus uit als een trouwe bezoeker van de katersportschool: indrukwekkende bokserwangen, een stierennek, en een machtige borstpartij. Hij weegt meer dan 5 kilo, is toch niet echt groot maar wel heel “massief”. Zulke kerels hebben ook nauwelijks een nekvel, vrijwel alle ruimte is opgevuld met spieren en katermassa. Oké, hij ziet er nog wel een beetje verfomfaaid uit, maar dat mag als je lang op straat hebt geleefd.

In al dit fysieke vertoon schuilt een onzekere en vriendelijke kerel. Als hij al z’n moed bij elkaar geraapt heeft, graag kopjes komt geven (van het kaliber kopstoot) en graag geaaid en gekriebeld wordt, inclusief tevreden gesnor.

Dit is geen kerel voor een appartement (dan krijg je waarschijnlijk een Crocodile Dundee effect), Carson moet flink naar buiten kunnen maar het wordt wel tijd dat hij goed verzorgd wordt en een dak boven z’n hoofd krijgt.

Een indrukwekkende kerel voor een liefhebber van dit soort zware jongens met een klein hartje.

Carson laat overigens behandelingen wonderbaarlijk goed toe: of je er nou een pilletje in moet stoppen of z’n oren moet zalven. Hij is nog nooit boos geworden en heeft nog nooit een pets uitgedeeld of gehapt. Als straks alle krasjes en andere sporen van z’n buitenleven zijn verdwenen, zal hij er schitterend uitzien.

Voor meer foto’s van Dier van de Week Carson, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/carson-2000782/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Carson wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *