Dier van de Week: Charlie

Wekelijks stelt de Dierenambulance Helmond op ons platform een Dier van de Week voor. Een poes of hond die dringend op zoek is naar een nieuw thuis en een liefdevol baasje. Deze week is het de beurt aan de Engelse Staffordshire Terriër Charlie.

Er zijn  mensen die ’s ochtends een kopje koffie nodig hebben om op gang te komen. En dan zijn er honden bij wie dat absoluut niet het geval is. Charlie (2) is al energiek genoeg van zichzelf. Ze is natuurlijk nog jong en dan wil je spelen. En rennen. En ravotten. Ze moet alleen nog leren om haar energie wat te doseren.

Charlie is een Engelse Staffordshire Terrier en dat zijn wel vaker, heel paasachtig, blije eieren. Structuur zou goed zijn voor Charlie: activiteit afgewisseld met rust, zodat haar energieniveau daalt. Ze is goed trainbaar met beloningen en heel leergierig.

Charlie heeft een onzeker kantje: ze schrikt van harde geluiden (vrachtwagens, brommers). Het is een lief meisje, dat af en toe pogingen doet om op schoot te klimmen. Hoezo geen schoothondje? Charlie voelt zich het prettigst in een rustige omgeving met structuur, met oudere kinderen en eventueel een andere (stabiele) hond. U krijgt in ruil daarvoor een vrolijk, af en toe gek maatje dat houdt van spelen en knuffelen.

Informatie Dierenambulance

Wil je meer informatie over Charlie of andere dieren (van de week), mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971. Kijk op de website van Dierenambulance Helmond voor meer info.

Je bent meer dan welkom om een kijkje te komen nemen. Maak wel eerst even een afspraak. Stichting Dierenasiel & Dierenambulance Helmond e.o. is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. Je kunt bellen tijdens de openingstijden op: 0492-513971. De dierenambulance is voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar op ditzelfde nummer.

[Bron en foto: Dierenambulance Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *