Dier van de week Gordo

Ooit gehoord van El Gordo? De speciale kersttrekking van de nationale loterij van Spanje, met een buitensporig grote hoofdprijs? El Gordo betekent min of meer “De Dikke” of “De Vette”.

Dier van de week Gordo is 8 jaar en heeft jarenlang rondgezworven maar werd daarbij wel ondersteund door buurtbewoners. Hij had geen zorgen over zijn eten en liet het zich uitstekend smaken. Een beetje té uitstekend: hij woog bij binnenkomst 6,4 kilo. Het is een grote kerel maar dat is toch anderhalve kilo te gortig. We zijn hem naar een passender gewicht aan het loodsen en zitten nu op 6 kilo. Goed voor zijn beweeglijkheid! Hij heeft pijn aan een voorpoot, we zoeken nog naar de oorzaak.

Gordo is behoorlijk onzeker/bang maar wel hanteerbaar. Hij is vroeger bij mensen opgegroeid maar ooit op straat beland. Hij vindt het heerlijk om zachtjes geaaid te worden. Hij komt ook op schoot voor een heerlijke kroel/knuffelsessie. Je moet dat vertrouwen wel opbouwen, hij wordt gauw bang. Een zachtaardige reus met een klein hartje! Niet geschikt voor bij kinderen. Komt u eens kennismaken met onze verlegen “zware jongen”?

Voor meer foto’s van Dier van de week Gordo, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/gordo-2100372/

Indien u meer informatie over Dier van de week Gordo wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *