Dier van de week Hira

Dier van de week Hira is een jaar of 7. Ze was bij binnenkomst behoorlijk hongerig en ietwat mager. Uit bloedonderzoek kwamen geen afwijkingen. Vanwege een hartruis kreeg ze een hartecho. Ze heeft een lekkende hartklep (SAM) waardoor er wat bloed terugstroomt. Daardoor is er een plaatselijke verdikking van de hartwand ontstaan (HCM). Ze krijgt hiervoor drie maanden medicatie, dagelijks een half pilletje Atenolol. Over drie maanden krijgt ze opnieuw een hartecho (op onze kosten). Is de wanddikte niet verminderd, dan volgt verder onderzoek of het HCM-beeld een andere oorzaak kan hebben.

Dier van de week Hira is op zich een vriendelijke poes, ze komt naar je toe om kopjes te geven en aangehaald te worden. Ze laat echter niet met zich sollen; als haar spanning te hoog oploopt wordt ze wat blazerig, en toen ze eventjes een ontstoken oogje had werd het toedienen van de oogzalf al gauw lastig. Pilletjes zijn geen probleem; doe er maar een jasje van een lekkernijtje omheen. Het is geen poes voor bij (jonge) kinderen. Ze heeft een rustig huishouden nodig waar ze naar buiten kan en goed verzorgd wordt. Meer informatie over haar medische achtergrond is bij ons verkrijgbaar.

Dier van de week Hira heeft een bijzonder kenmerk op haar rechterflank, vlak achter de schouder: een ovaal van witte haartjes. Heel apart! Veel zwarte katten hebben wel ergens wat witte haartjes, maar in dit opvallende patroon hebben we nog niet eerder gezien.

Voor meer foto’s van Dier van de week Hira, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/hira-2100003/

Indien u meer informatie over Dier van de week Hira wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *