Dier van de Week Kobus

Dier van de Week Kobus (6) is een zachtaardige jongen, die echter wel gevoelig is voor stress. Toen zijn vorige baasjes regelmatig op de kleinkinderen gingen passen, schoot Kobus helemaal in de stress. Hij ontwikkelde prompt blaasgruis en een blaasontsteking, iets wat bij stress vaak voorkomt bij katten. Na behandeling is dit onder controle, maar hij moet wel de rest van zijn leven op blaasgruisdieet.

Kobus is een enorme lieverd, die aanhankelijk is en spinnend op schoot komt. Overdag gaat hij graag naar buiten. Een kattenluikje is dan handig, tenzij u als portier wil fungeren.

Kobus zoekt een thuis zonder kindjes en liefst ook zonder andere stressfactoren, zoals andere dieren. Hij is gewend om niet vaak en niet lang alleen te zitten. Als zijn baasjes echter op vakantie waren, vond hij het prima dat de buren alleen even voor verzorging langskwamen. Kunt u Kobus bieden wat hij nodig heeft?

Voor meer foto’s van het Dier van de week Kobus, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/kobus-2200165/

Indien u meer informatie over Dier van de week Kobus wilt ontvangen, neem dan contact op met een van de medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, wordt u gevraagd om eerst een afspraak te maken.

U kunt bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

Dierenambulance Helmond is dringend op zoek naar opvanggezinnen voor binnenkomende kittens en zwangere poezen. De eerste zwangere poes is al weer binnen. Het opvangen van moederloze kittens is leuk maar ook intensief. Om de drie uur moeten de kleintjes een fles en gemasseerd worden om te plassen en te poepen. Maar dat geeft veel voldoening. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn? U kunt zich ook opgeven voor de opvang van zwangere of pas bevallen poezen met kittens. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, voer, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.