Dier van de Week Kukee

Dier van de Week Kukee (7) heeft flink wat veranderingen meegemaakt: een nieuwe baby, een verhuizing naar een appartement zonder kattenluik en dan ook nog afgestaan worden. Geen wonder dat ze de eerste tijd in het asiel behoorlijk vinnig was.

Kukee’s Oost-Europese naam hebben we liefdevol verbasterd tot Koekie. Ze heeft twee kanten: van licht ontvlambaar draakje tot aandoenlijke schootpoes. Ze ligt namelijk het liefst op schoot, zo lang mogelijk. Door haar interesse in lekkernijtjes is ze een behoorlijk gevuld Koekie geworden. Voor de schooteigenaar is dat aangenaam in deze barre tijden, zo’n grote warme kat op schoot.

Kukee mist het buitenleven. Vogels en vooral eekhoorns worden aandachtig bekeken op CatTV. Ze speelt graag met een hengeltje, waarbij vier pootjes enthousiast door de lucht wapperen.

Kukee is absoluut een kat voor gevorderden, zonder andere huisdieren, kinderen of kinderwens. Als Kukee weer naar buiten mag en een rustig thuis heeft met veel schoottijd, zal ze waarschijnlijk vanzelf veel milder worden: van tough cookie naar soft cookie.

Voor meer foto’s van het Dier van de week Kukee, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/kukee-2200520/

Indien u meer informatie over Dier van de week Kukee wilt ontvangen, neem dan contact op met een van de medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, wordt u gevraagd om eerst een afspraak te maken.

U kunt bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

Hoewel het al december is, komen er nog steeds piepkleine kittentjes binnen. Deze zijn te klein om in het asiel te blijven. We kunnen dan ook nog steeds gastgezinnen gebruiken!  Het opvangen van moederloze kittens is leuk maar ook intensief. Om de drie uur moeten de kleintjes een fles en gemasseerd worden om te plassen en te poepen. Maar dat geeft veel voldoening. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn? U kunt zich ook opgeven voor de opvang van zwangere of pas bevallen poezen met kittens. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, voer, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dierenambulance, tel.nr.: 0492-513971.

Wanneer u meer wilt weten hoe u de dieren op andere manieren kunt helpen, kijk op: https://ditishelmond.nl/noodoproep-st-dierenambulance-dierenasiel-helmond-e-o/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.