Dier van de week Lanzo

Dier van de week Lanzo is uitermate herkenbaar: er zal niet gauw een tweede exemplaar rondlopen met dezelfde markante tekening. Het is een “zware jongen” die een tikkeltje aan de gewichtige kant is maar er hoeft niet beslist iets af gesport te worden, hij is ook gewoon best groot.

De eerste weken na aankomst bewoog hij amper, hij was bang en lag voornamelijk doodstil in kattenbak of mand. Hij verplaatste zich nauwelijks. Na een paar weken ging de knop opeens om en begon hij aandacht te vragen en voorin te zitten. En na aankomst in de reguliere kattenverblijven blijkt hij helemáál niet bang meer. Hij had bij binnenkomst last van zijn voetzooltjes. Hij is daarvoor behandeld met een antibioticakuur en zijn voetjes waren snel weer in orde. Misschien was dat mede de reden waarom hij de eerste weken amper wenste te bewegen/lopen…

Er blijkt een lief en zachtaardig karakter in deze knaap te zitten. Wat er helaas ook in zit: de dierenarts hoorde een verontrustende, flinke hartruis. Een echo maakte duidelijk wat daar de bron van is: Lanzo heeft HCM, hypertrofische cardiomyopathie, in gewoon Nederlands: de wanden van zijn hartspier worden steeds dikker, waardoor er steeds minder ruimte overblijft voor het bloed dat rondgepompt moet worden. In welk tempo het verdikken plaatsvindt, weet je pas na verloop van tijd na een tweede echo, zodat je de beelden kunt vergelijken. In het verlengde van HCM heeft hij ook SAM, systolic anterior motion, in gewoon Nederlands een lekkende hartklep. Er is geen genezing mogelijk, wel kan medicatie ingezet worden als hij last/symptomen krijgt. Hij hoeft momenteel geen medicatie. U dient rekening te houden met een beperkte levensverwachting (de kans dat Lanzo 18 wordt is klein) en met dierenartskosten in de toekomst.

Wij zoeken voor Lanzo een liefdevol en zorgzaam baasje dat Lanzo nog zo lang mogelijk een aangenaam en prettig leven biedt, waarin hij z’n katse dingen kan doen totdat het niet meer gaat. Het is een zeer lieve, rustige, aandoenlijke lobbes die zijn adoptie meer dan verdient! Hij begroet iedereen vriendelijk, geeft veel kopjes en wordt heel graag geaaid. Hij komt niet op schoot maar komt wel bij je zitten voor een kroelsessie, hij spint dan enthousiast. Af en toe wil hij ook best spelen met een hengeltje of een laserlichtje. Hij houdt wel altijd z’n omgeving alert in de gaten.

Voor meer foto’s van Dier van de week Lanzo, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/lanzo-2001660/

Indien u meer informatie over Dier van de week Lanzo wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *