Dier van de Week: Lilly

Wekelijks stelt de Dierenambulance Helmond op ons platform een Dier van de Week voor. Een poes of hond die dringend op zoek is naar een nieuw thuis en een liefdevol baasje. Deze week is het de beurt aan Lilly.

Het is altijd weer even schrikken bij de eerste mooie lentedagen. Pipse gezichten en benen als melkflessen zien er nou niet bepaald zomers uit. Lilly (6) kan erover meepraten. Afgezien van een stipje en een veegje is ze spierwit.

Alle nieuwe katten in het asiel gaan naar de dierenarts en daar bleek dat ze een wat kale buik had. Ze was zichzelf niet bikini-proof aan het maken maar had last van haar blaas, van blaasgruis. Met een blaasgruisdieet is dit onder controle. De brokjes lust ze gelukkig graag.

Lilly’s oortjes zijn zachtroze. Voordat ze buiten in de zon gaat, moeten deze driehoekjes ingesmeerd worden. Geen grap: witte dieren kunnen net zo goed verbranden als mensen, met huidkanker als mogelijk gevolg. Goed smeren dus.

Naar mensen toe is Lilly beminnelijk, maar ze geeft wel aan als ze klaar is met alle aandacht. Haar afkeer van andere katten laat ze luidkeels horen: geen ander beest zal haar zonnetje stelen.

Informatie Dierenambulance
Wil je meer informatie over Lilly of andere dieren (van de week), mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971. Kijk op de website van Dierenambulance Helmond voor meer info.

Je bent meer dan welkom om een kijkje te komen nemen. Maak wel eerst even een afspraak. Stichting Dierenasiel & Dierenambulance Helmond e.o. is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. En op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. Je kunt bellen tijdens de openingstijden op: 0492-513971. De dierenambulance is voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar op ditzelfde nummer.

Dringend gezocht: gastgezinnen
Op dit moment zoekt de Dierenambulance dringend gastgezinnen voor kittens en zwangere poezen. Bel 0492-513971 voor meer informatie.

[Bron en foto: Dierenambulance Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *