Dier van de week Lyna

We hebben geen flauw idee of Dier van de week Lyna gevonden is tijdens haar eerste uitstapje of dat ze al gewend was om regelmatig aan de wandel te gaan. In het laatste geval doe je ze er meestal geen plezier mee om voortaan binnengehouden te worden. We tasten dus in het duister maar we gokken dat ze blij zal zijn met een tuin.

Ze vond het helemaal niet prettig om haar verblijf tijdelijk te delen met een ander poesje van dezelfde leeftijd. Lyna is ook niet blij met haar katse buren links en rechts. Ze zal helemaal happy zijn als zij de enige poes des huizes mag zijn!

Ondanks dat Dier van de week Lyna de kittenleeftijd min of meer ontgroeid is, sabbelt ze nog heel regelmatig en intensief op haar staartpunt. Misschien is ze te vroeg weggehaald bij haar moeder waardoor ze nu nog steeds zo’n grote zuigbehoefte heeft. Tijdens het sabbelen dabt ze uiteraard ook flink met haar voorpootjes, zoals kittens dat op de buik van hun moeder doen; ze duikt hiervoor een favoriet heerlijk zacht mandje in. Ze is op zo’n moment helemaal in trance, helemaal in haar eigen wereld. Het kan zijn dat ze er nog overheen groeit, het is ook mogelijk dat ze dit nog jaren blijft doen. Het dabben met de voorpoten doen álle katten, maar sabbelen is net een stapje verder. Zolang haar staart intact blijft is het niet erg. Sommige katten sabbelen op hun eigen tepeltjes, of op de stof van een pluchen mandje… Of op je trui.

Dier van de week Lyna komt vlot met iedereen kennismaken die haar verblijf binnengaat. Aansluitend duikt ze meestal haar mandje in voor een staartsabbel-sessie. Haar aandacht is wel te trekken met interessant speelgoed: een hengeltje met iets boeiends eraan, een laserlichtje, brokjes over de vloer sjoelen, en ze vindt het leuk om verstopte brokjes te zoeken.

Voor meer foto’s van Dier van de week Lyna, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/lyna-2001709-2/

Indien u meer informatie over Dier van de week Lyna wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *