Dier van de week Milco

Dier van de week Milco is rond half mei bij ons binnengekomen als vondelingetje, was een tikkeltje onzeker. Hij had de “looks” van een groot kitten, en ook qua gedrag en energie deed hij niet onder voor een groot kitten. Stilzitten stond niet in zijn woordenboek, en hij speelde als een tierelier. We waren dus heel verbaasd toen bleek dat hij toch echt al volwassen is en enkele jaartjes oud. In zijn verblijf kun je terecht voor een hoop amusement en reuring! Dier van de week Milco heeft ook veel praatjes.

Hij had bij binnenkomst echter een paar nare plekken op z’n huid. Dier van de week Milco is ervoor behandeld en aangezien het mogelijk was dat de plekken verband hielden met een allergie, werd hij op een strikt dieet gezet van anallergene brokjes. Die anallergene brokjes geven nóg minder kans op een allergische reactie dan hypoallergene brokjes. Hij kreeg niets anders dan dit dieet, plus medicatie, en de plekken zijn inmiddels keurig genezen.

Omdat daarmee nog steeds niet vaststaat dat het inderdaad om een voedselallergie gaat, is hij weer terug op gewone brokjes gezet. Dat is altijd eventjes spannend, want de huidproblemen kunnen dan terugkeren (maar dan heb je wel duidelijkheid), maar er gebeurde niks. Wat het nou geweest is weten we dus niet. Het kan ook een allergische reactie zijn geweest op iets anders. Of iets eenmaligs. We weten dus ook niet of het in de toekomst misschien terugkeert. Wat dan ook: nu gaat het uitstekend.

Aangezien zijn speelse kant aan zijn trekken moet komen, wordt er dagelijks flink met hem gespeeld. Van een hengeltje met een “ritselballetje” eraan wordt hij een beetje té fanatiek (van zo’n balletje blijft weinig over), een hengeltje met veren is een goeie tweede. Hij kan mooie luchtsprongen maken! Hoog, als een acrobaat, alleen boeit het hem niet waar hij gaat landen. Hij is overigens wel snel afgeleid: als er ook maar iets gebeurt buiten het verblijf waar hij zit, moet hij beslist weten wat er gaande is en houdt hij alles strak in de gaten – een nieuwsgierig manneke. Milco heeft daar een vaste uitkijkpost voor. Hij zal een mooie plek op uw vensterbank van waaruit hij alles kan overzien zeer waarderen.

Milco heeft niet altijd zin in spelen, soms wil hij liever een tijdje op schoot liggen of is hij in voor een knuffel- en aaisessie. Hij laat zich ook makkelijk op schoot zetten en onder z’n kinnetje kriebelen, waarbij hij tevreden begint te spinnen. Milco kan dan wel eens een enkele keer een “liefdeshapje” uitdelen. Hij heeft dus ook een rustige kant.

Voor meer foto’s van Dier van de Week Milco, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/milco-2000494/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Milco wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *