Dier van de Week Mkanda

Droom je van een lief, kroelerig kittentje? Dan is Dier van de Week Mkanda (6 maanden) NIET het kitten dat je zoekt. Voor haar zoeken we ervaren mensen zonder kinderen, bij wie ze volop naar buiten kan.

Mkanda kwam binnen met een flinke okselwond, veroorzaakt door een verschoven halsbandje. Vandaar haar naam: Mkanda. Dit betekent riempje in het Swahili. Misschien hadden we haar beter Mamba, Swahili voor krokodil, kunnen noemen.

We hebben zelden zo’n pittig kittentje gezien. Ze moet met mensen opgegroeid zijn, anders draag je geen halsbandje. Maar ze heeft beslist krokodilneigingen. In enkels zet Mkanda haar tanden, in armen gaat ze hangen. Bij een kitten lijkt dit nog schattig, maar een kat van 4 kg aan je enkel verliest snel z’n charme. Speeltjes valt ze aan of verdrinkt ze in haar waterbak. Dit alles combineert ze met tomeloze energie.

Mkanda’s gedrag moet nog flink bijgeschaafd worden. Heb je zin in een uitdaging met deze Schni Schna Schnappi? Voor een makkelijker kittentje kun je beter de komende kittengeboortegolf afwachten.

Voor meer foto’s van Dier van de Week Mkanda kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/kittens/mkanda-2300101/

Indien je meer informatie over Dier van de Week Mkanda wilt ontvangen, neem dan contact op met een van de medewerkers. Zij helpen je graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Ben je op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Je bent meer dan welkom! Om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, word je gevraagd om wel eerst een afspraak te maken.

Je kunt bellen tijdens onze openingstijden met: 0492-513971

Verder is het kittenseizoen weer begonnen. Wij zoeken nog gastgezinnen voor zwangere poezen, moederpoezen met kinderen en moederloze kittentjes.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.